Een Duitse keuken: degelijk en betrouwbaar

Op zoek naar een nieuwe Duitse keuken? "Duits" staat in het algemeen voor "degelijk en betrouwbaar", en dat geldt niet alleen voor auto’s maar zeker ook voor keukens! Ook de prijs-kwaliteitverhouding mogen we niet vergeten: het budget voor een nieuwe Duitse keuken is zeer betaalbaar en de kwaliteit van de materialen en montage garanderen je een keuken die vele jaren dienstdoet. Wat wil je nog meer?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Duitse keukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze  volledige collectie Duitse keukens.

500 - touch zwart / alpin wit
825 - Fashion alpin wit
840 - Touch zwart / eiken Ontario
915 - Stone Art schiefer grijs / San Remo

Duitse keuken: gebruiksgemak & duurzaamheid staan centraal

Duitse keukens zijn niet alleen heel duurzaam en sterk, maar ook praktisch en ergonomisch. Je bent zeker van praktisch ingedeelde kasten, gemakkelijk toegankelijke keukentoestellen, kastdeuren en laden die gemakkelijk openen dankzij verborgen scharnieren en dempers voor maximaal comfort en gemakkelijk te onderhouden oppervlakken.

Het perfecte werkblad voor een Duitse keuken

Voor het werkblad heb je de keuze uit heel veel materialen. Belangrijk is natuurlijk dat je werkblad past bij het afwerking en de kleur(en) van je keukenkasten. En zoals het past in een Duitse keuken, ga je best voor een werkblad dat uiteraard niet alleen mooi, maar ook stevig en gemakkelijk te onderhouden is.

Onze werkbladen

De kasten in een Duitse keuken

Houd je van een witte keuken, een afwerking in hoogglans of toch liever mat, een houten keuken of nog een andere kleur, of een combinatie van verschillende materialen? Alles is mogelijk als je kiest voor een keuken in Duitse stijl. Afhankelijk van het materiaalgebruik krijgt je keuken dan een eerder landelijke of net een moderne uitstraling.

Keuze van de juiste kraan en spoelbak

Als het gaat over de praktische kant van je Duitse keuken, denk dan ook aan de gootsteen en het kraanwerk. Die gebruik je namelijk erg intensief, dus het is extra belangrijk dat die elementen stevig, duurzaam en handig in gebruik zijn.

Een design-kraan

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ingebouwde handdouche, verschillende debieten, een draaibare uitloop op slang, en zelfs een afneembare kraan om het raam aan de spoelbak te kunnen openen: er bestaan heel wat modellen die perfect passen bij de stijl van je keuken. Er bestaan heel wat soorten en modellen keukenkranen zodat je zeker een vindt die perfect past bij je Duitse keuken. De kranen van je èggo-keukenbouwer zijn allemaal sterk en duurzaam, en kalkwerend bovendien. Ideaal voor een onderhoudsvriendelijke Duitse keuken dus.

Een groot gamma spoelbakken

Ook de spoelbak verdient voldoende aandacht, en ook daar zijn er zeer veel mogelijkheden: één spoelbak, anderhalve spoelbak of twee spoelbakken, met of zonder afdruiprek, een spoelbak die verzonken is in het werkblad voor een extra strakke afwerking, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de kraan en spoelbak te kiezen die passen in je nieuwe Duitse keuken.

Het interieur van de Duitse keuken

Wil je een keuken met een landelijke uitstraling, een moderne of loftstijl of ronduit retro?

Weet je niet goed welke kant je op wil? Stem dan het interieur van je Duitse keuken af op de rest van je woning, dat is altijd een goed idee. Op die manier creëer je een uniforme sfeer  in je woning.

Op het vlak van decoratie speelt niet alleen de keuze van kasten en materialen, maar moet je ook beslissen over de vloertegels bijvoorbeeld en de verlichting. Hiermee bepaal je voor een groot deel de sfeer in je Duitse keuken: eerder strak of liever iets landelijker? De keuze is aan jou.

Ook de meubels die je in je Duitse keuken zet, dragen natuurlijk bij aan de uitstraling. Denk dus goed na welke sfeer je precies wil bereiken. Vergeet niet dat duurzaamheid en gebruiksgemak van doorslaggevend belang zijn. Kies dus voor schuifladen met onvermoeibare schokdempers, of voor onderhoudsvriendelijke keukenfronten.

Modellen Duitse keukens

Er zijn verschillende modellen van Duitse keukens, zoals een keuken met kookeiland, in L-vorm of met een rechte opstelling. Ga voor een keuken die het best bij jou past en die rekening houdt met de grootte en de vorm van de ruimte. Ook open planken zijn mogelijk als extra opbergruimte.

Ontdek al onze keukens op maat

Kleuren voor Duitse keukens

Er zijn verschillende kleuren voor Duitse keukens; wit, zwart, grijs, beige, hout, … Hou je meer van:

Een Duitse keuken in wit
 

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in het wit!

 

Duitse keuken wit
Duitse keuken wit

Een Duitse keuken in grijs

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in het grijs!

Duitse keuken grijs
Duitse keuken grijs

Een Duitse keuken in zwart

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in zwart!

Duitse keuken zwart
Duitse keuken zwart

Een Duitse keuken in beige

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in het beige!

Duitse keuken beige
Duitse keuken beige

Een Duitse keuken in hout

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in hout!

Duitse keuken hout
Duitse keuken hout

Een Duitse keukens in zwartwit

Ontdek hier alle modellen van de Duitse keuken in het zwartwit!

Duitse keuken zwart
Duitse keuken zwart

- FAQ’s -

Waarom kies je voor een Duitse keuken?

Betrouwbaarduurzaamdegelijk, onderhoudsvriendelijk en toch betaalbaar: geen wonder dat de Duitse keuken zo populair is. Qua afwerking kan je bovendien alle kanten uit, zodat je je persoonlijke toets geeft aan je keuken.

Wat kost een Duitse keuken?

Duitse keukens zijn er voor elk budget en zijn er dus in alle prijsklasses. Speciale aandacht wordt besteed aan de goede kwaliteit van de gebruikte materialen, zodat uw keuken lang meegaat. Je koopt nu eenmaal niet elk jaar een nieuwe keuken, dus je investeert beter in duurzaamheid. Daar zit je met een Duitse keuken zeker goed.

Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Hoe groter en meer uitgerust de keuken, hoe duurder. Een Duitse keuken met een kookeiland zal dan ook een groter budget vragen dan een gewoon recht model. De keuze van het meubilair (schuifladen vs legplaken) zal natuurlijk ook een impact hebben. Ga naar de dichtstbijzijnde winkel om erover te spreken met je keukenexperten en om een offerte op maat te krijgen.

Natuurlijk besteden wij speciale aandacht aan Duitse keukens op maat. Voor een maatkeuken wordt namelijk eerst de ruimte volledig opgemeten waarna de keuken perfect geïntegreerd wordt in jouw ruimte en gepersonaliseerd volgens jouw wensen. Het is belangrijk voor ons dat jouw nieuwe keuken zich aanpast aan jouw interieur.