Eiken keuken kiezen?
Ontdek onze verschillende modellen

Een nieuwe keuken in eiken look kiezen? Bij èggo kies je uit verschillende afwerkingen voor jouw keuken. Geaderd eik, eik San Remo, eik Ontario, geoliede eik, amber eik, eik wortel, … Er is iets voor elke smaak! Ontdek onze houten keukens met eiken afwerking en laat je inspireren!

De afwerking van je eiken keuken kiezen is zeker niet gemakkelijk. Met de juiste tint  moet hij namelijk passen binnen de rest van je interieur en je moet je er goed in voelen, aangezien je toch veel tijd doorbrengt in de keuken.

Bij èggo kan je je eiken keuken volledig zelf uitkiezen en samenstellen volgens jouw smaak. Voor een volledig keuken op maat kan je daarom kiezen uit verschillende afwerkingen voor fronten, handgrepen, werkbladmaterialen en kleuren.

Lees hieronder alle informatie over de verschillende soorten eiken keukens en bedenk de keuken die bij jou past!

Eiken keuken: de fronten

Kies voor de fronten van je èggo keuken in eiken afwerking tussen twee collecties: Moderne en Landelijke. De Landelijke-modellen zijn eerder landelijk, met lijstwerk op de deuren. De moderne modellen hebben dan weer gladde fronten in verschillende eiken afwerkingen: geaderd eik, eik San Remo, eik Ontario, geoliede eik, amber eik, eik wortel, eiken schors, …

In beide collecties vind je kastfronten met eiken look, van licht tot donker, met textuureffect of meer neutraal. Wees creatief en combineer je eiken fronten met wit (hoogglans of mat) voor een tijdloze en Scandinavische look. Of durf eik te combineren met een krachtig zwart en/of elementen in inox voor retro bistrostijl. Het voordeel van eik is dat het zeer goed past bij tal van kleuren. Het aanbod bij èggo is ook zeer uitgebreid. Combineer naar jouw eigen smaak tot je de eiken keuken hebt die perfect voor je is!

Kom langs in een van onze showrooms waar je alle kleuren en afwerkingen voor eiken keukens vindt, en laat jouw keuze tot leven komen!

Eiken keuken: de handgrepen

Het lijkt misschien slechts een detail, maar de juiste keuze en plaatsing van de handgrepen in je eiken keuken zijn uitermate belangrijk voor de uiteindelijke look van jouw keuken.

Èggo heeft meer dan 80 verschillende modellen van handgrepen in de aanbieding, gaande van horizontaal tot verticaal of discreet geïntegreerd. Je vindt steeds de beste handgreep bij het model en de kleuren van je eiken keukenkasten.

Wil je discrete handgrepen, dan kan je opteren voor profielhandgrepen: gleuven in de deuren die dienstdoen als handgrepen. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en afwerkingen en maken op een heel lichte, discrete manier deel uit van de lijnen in jouw keuken.

Je kan ook kiezen voor een keuken in eiken afwerking zonder handgrepen dankzij een profiel dat geïntegreerd is in het corpus van het meubel. Dat profiel bestaat in meerdere afwerkingen (inox, wit, zwart, magnolia, …). De èggo-keukens zonder handgrepen hebben een vloeiende esthetische uitstraling met perfecte lijnen en een ideale ergonomie. Zo krijg je een keuken met extra gebruiksplezier en comfort die jaren meegaat en toch tijdloos blijft.

Kies voor een maatkeuken die bij jou past: dankzij de verschillende afwerkingen van de fronten en profielen krijg je heel veel combinatiemogelijkheden. Èggo blijft trouw aan zijn belofte van betaalbaar design en biedt in België keukens in eiken look met of zonder handgrepen tegen unieke prijzen!

Eiken keuken: de werkbladen

Het werkblad speelt een belangrijke rol in je keuken aangezien de werkruimte, de kookplaat en de spoelbak erin verwerkt zijn. Bovendien zal je er vaak je eten op bereiden. Het werkblad moet dus bestand zijn tegen krassen, vocht, schokken en grote temperatuurverschillen. Het is dan ook zeer belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal maar ook de meest geschikte kleur en dikte van jouw ideale werkblad.

Èggo heeft 7 verschillende soorten materialen voor werkbladen waaruit je kan kiezen.

Vraag voor elk type werkblad meer informatie aan een èggo-keukenspecialist.

Combinatie van keukens in eiken afwerking met werkbladen

Ontdek hier het gelamineerde werkblad dat bestaat uit een triplexplaat van hoogstaande kwaliteit en een ultrasterke afwerkingslaag!

Eiken keuken: de werkbladkleuren

Welk materiaal je ook kiest voor de afwerking, je hebt altijd heel wat mogelijkheden qua materialen en werkbladkleuren. Kies voor een werkblad in dezelfde kleur als de keukenkasten of ga net voor een antracietgrijs werkblad of een betoneffect voor een industrieel effect. Het is alleen niet aan te aan te raden om twee verschillende houtafwerkingen te combineren, omdat die vaak niet mooi bij elkaar passen. Geef jouw eiken keuken de persoonlijkheid die hij verdient door een mooie combinatie te maken met de kleuren van de vloer, de muren, het dressoir, ....

Ontdek alle werkbladkleuren in de volgende categorieën:

Ontdek hier de verschillende effen laminaat kleuren voor je werkblad! 

Hoe de beste afwerking kiezen voor je eiken keuken?
Ontdek onze tips

Maar hoe begin je nu aan het kiezen van je keukenafwerking? Ga je voor strak en modern of eerder voor warm en sfeervol? Bedenk de keuken die bij jou past! Hou hierbij zeker rekening met de kleuren van de muren en de vloer in je keuken, maar ook met de stijl van de andere ruimtes in je huis, vooral als je keuken bijvoorbeeld open is en een geheel vormt met de zitkamer.

Waarom zou je niet meteen ook je muren herschilderen in een nieuwe trendkleur? Ontdek de exclusieve collectie Sigma-kleuren die èggo speciaal voor jou heeft ontworpen! Ze passen perfect bij de kleurtinten van onze keukens en het palet telt wel 55 kleurnuances, mat of met hoogglansafwerking.

Welke afwerking je ook kiest voor je eiken keuken, je vindt altijd inspiratie in de èggo-catalogus. Doorblader hem nu online of haal hem gratis in al onze winkels.

Keukenafwerkingen combineren?
Gratis stijladvies in
onze 49 keukenwinkels

Eggo geeft je met veel plezier gratis stijladvies voor de afwerking van je keuken. We gaan samen met jou op zoek naar de mooiste afwerkingen die beantwoorden aan jouw smaak, wensen en noden: de fronten, de best passende handgrepen, het meest geschikte materiaal voor jouw werkblad en de prachtigste werkbladkleuren. In je nieuwe keuken zal je tenslotte veel tijd doorbrengen, dus natuurlijk wil je dat hij mooi en functioneel is.

Voor een harmonieus resultaat kan je je keuken doen versmelten met de stijl in de rest van je woning. Je kan ook verschillende stijlen combineren. Durf contrasten te creëren door bijvoorbeeld moderne elementen te verwerken in je eiken keuken. Of kies voor vintage of originele handgrepen, voor strakke lijnen zonder handgrepen, of voor een werkblad dat contrasteert met de keukenmeubels.

Wanneer je de verf voor je muren kiest, neem dan zeker een kijkje bij de Sigma-kleurcollectie van èggo, met wel 55 kleurnuances die perfect aansluiten bij de stijl van jouw keuken!

Kom langs in onze showrooms

Stijlinspiratie opdoen voor je keukenafwerking?

Kom zeker stijlinspiratie voor jouw eiken keuken opdoen in een van onze showrooms! Kijk rustig rond, vind wat jou aanstaat en aarzel niet om advies te vragen aan onze keukenexperts. Onze toonzaalmodellen zullen je helpen om een beeld te krijgen van de keuken bij jou thuis, waardoor je de keuken kan kiezen de voor jou ideaal is.

Ik wens een afspraak​