Een scala aan mogelijkheden voor een grijze keuken die bij jou past

Op zoek naar een nieuwe keuken? Wist je dat grijze keukens kunnen worden gecombineerd met elke stijl? Ze sluiten naadloos aan bij tal van kleuren en materialen. Grey is the new black, is het motto van vandaag. Grijs past inderdaad wonderwel in elk modern interieur, maar net zo goed in een meer landelijke stijl dankzij glazen deuren of lijstdeuren. èggo verkoopt grijze keukens in verschillende stijlen: grijze cottagekeukensgrijze moderne keukens of grijze keukens voor kleine ruimtes. Maak je keuze uit talloze stijlen, afwerkingen en modellen!

Enkele voor- en nadelen van grijze keukens

Voordelen

  • Grijs is tijdloos
  • Grijs is zachter dan zwart en warmer dan wit
  • Grijs wordt makkelijk gecombineerd met andere kleuren

Nadelen

  • Een grijze keuken is soms een beetje saai
  • Ze kan onpersoonlijk lijken

Welke kleur past bij een grijze keuken?

Voor sommigen staat grijs voor verveling, maar dat hoeft echt niet zo te zijn! Je kunt je grijze keuken immers een erg persoonlijke, originele look geven door er andere kleuren en verschillende materialen en accessoires mee te combineren. Het voordeel van een grijze keuken is dat ze zowel past in een industriële loftstijl als in een landelijke sfeer.

Kies voor een gevarieerd kleurenpalet in je grijze keuken en opteer voor een werkblad met een afwerking in hout (eik,…), onbewerkt hout of natuursteen (marmer, graniet,…). Je kunt ook gaan voor een mixed keuken met onderkasten in hout en bovenkasten in grijs of omgekeerd. De mix is ook mogelijk met witte of saliegroene fronten. Wil je binnen hetzelfde kleurenspectrum blijven, combineer dan verschillende grijstinten in de frontpanelen van je meubels (leisteen, zijde, …).  

Je kunt ook zorgen voor een vleugje kleur door de muren van de ruimte in een andere kleur te verven. De neutraliteit van grijs maakt oneindig veel mogelijk. Van neutrale tinten (wit, lichtgrijs, taupe,…) tot krachtige kleuren (curry, mosgroen,…) of kleuren met textuur (beton- of baksteeneffect,…). Alles hangt af van de stijl die je voor je keuken wenst. Hetzelfde geldt voor de keuze van de tegels. Je kunt gaan voor een naadloze aansluiting bij je keuken of voor contrast met lichte of donkere kleuren, zelfs met hout.

Ontdek het Sigma-kleurengamma

 


Grijs, ook voor kleine keukens!

Heb je maar een kleine ruimte? Dan is de keuze voor een grijze keuken een mooi compromis. Zo’n keuken heeft meer karakter dan een eenvoudige witte keuken maar oogt minder hard dan een zwarte keuken; let erop dat het grijs voldoende licht is. Dankzij bovenkasten tot aan het plafond en fronten in lichtgrijs zal jouw keuken er visueel ruimer uitzien. Ideaal dus voor krappe ruimtes!

Ontdek onze verschillende stijlen van grijze keukens

Deuren met lijstwerk en stijlvolle handgrepen voor een gebruiksvriendelijke keuken. Ontdek hier de verschillende grijze cottagekeukens!

Alle grijze cottagekeukens

Welk grijs moet je kiezen voor je interieur?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een grijze keuken letterlijk een grijze keuken is. Er bestaan echter veel grijstinten die jouw keuken allemaal een ander aspect verlenen in functie van de gekozen tint.

  • Antracietgrijs
  • Leisteengrijs
  • Mediumgrijs
  • Zijdegrijs
  • Betongrijs

FAQ’s

Waarom kiezen voor een keuken in glanzend of mat grijs?

De keuze tussen een matte of glanzende keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het grootste verschil zit vooral in de uiteindelijke aanblik van je keuken. Kies je voor een glanzende grijze keuken met vlakke fronten, dan kies je wellicht ook voor eenvoudige handgrepen, zelfs geïntegreerde handgrepen of helemaal geen handgrepen voor een design aspect. Je kunt je grijze keuken ook uitrusten met matte deurpanelen. Kies voor vlakke deuren of lijstdeuren voor een tijdloze of een meer landelijke look.

Hoe zit het met het onderhoud? In een grijze keuken met een hoogglansafwerking ga je vlekken en vingerafdrukken sneller zien. Alles is echter in een oogwenk schoongemaakt met een vochtig doekje. In een matte grijze keuken vallen vingerafdrukken minder snel op. Maak je keuze in functie van jouw eigen leefwijze en het beeld waaraan jouw droomkeuken moet beantwoorden.

Welke kleuren passen het best bij een grijze keuken?

Grijze keukens bieden tal van mogelijkheden. Een combinatie met wit of een lichte houtkleur verleent je keuken een strak en licht aspect. Als je grijs combineert met zwart, ga je eerder voor een uitgesproken chique sfeer. De kleur die het vaakst wordt gekozen voor muren is wit, maar zwart, eventueel voor een muur die de aandacht vangt, blijft mogelijk om een karaktervol effect te creëren. Er zijn nog meer mogelijkheden want grijs past bij alles.

Je kunt ook spelen met de verlichting: je kunt ze aanpassen aan de stijl van jouw keuken. LED-verlichting, hanglampen of leuke spots die zijn ingebouwd in de bovenkasten? Alles kan! Je vindt ongetwijfeld je gading in ons gamma van knappe Umage-armaturen: kwaliteitsverlichting in een strak en gedurfd design tegen een betaalbare prijs. Tot slot voorzie je nog enkele hippe accessoires en geurige planten en … klaar is Kees! Je grijze keuken baadt plots in een sfeer van gastvrijheid!

Welke vloer past het best in een grijze keuken?

In een keuken is onderhoudsvriendelijkheid van de vloer cruciaal. Daarom blijft een tegelvloer de voorkeur genieten. Grijze keukens worden vaak gecombineerd met een neutrale vloer, zoals grote grijze of lichte tegels. Zin in een minder conventioneel alternatief? Een vloer in (imitatie)hout of een donkere vloer in natuursteen past heerlijk bij de neutraliteit van een grijze keuken. De nieuwe trend is een vloer in gepolijst beton of imitatiebeton. Dit is natuurlijk ideaal om toon op toon een industrieel aspect in het leven te roepen. Je kunt die industriële look nog versterken door lampen te installeren die lijken op industriële lampen of door te kiezen voor stalen barkrukken.

Welke kleur kiest je voor je werkblad in een grijze keuken?

Verschillende afwerkingen zijn geschikt voor het werkblad in een grijze keuken. Nogmaals, alles hangt af van de stijl die je aan je keuken wilt geven. Je kunt je onmogelijk vergissen als je kiest voor een werkblad in laminaat of in Fenix, toon op toon. Als je eerder fan bent van contrasten, moet je rekening houden met het basisgrijs van je keuken (licht of donker). In een lichtgrijze keuken blijf je beter toon op toon en kies je bijvoorbeeld voor een werkblad in composiet.  Bij een donkerder grijs van bijvoorbeeld leisteen kun je echter gaan voor een werkblad met houten afwerking of in onbewerkt hout. Een ander alternatief is een werkblad met betoneffect om voor wat textuur te zorgen in je toekomstige grijze keuken.

Advies van een professional nodig voor je toekomstige grijze keuken?

Onze keukenexperts ontvangen je in één van onze talrijke showrooms om je te helpen met het ontwerp van jouw ideale keuken.

Ik wens een afspraak