Een grijze keuken: een brede waaier aan keuzemogelijkheden

Op zoek naar een nieuwe grijze keuken? Een grijze keuken past in elke stijl en is heel goed te combineren met verschillende kleuren en materialen. Niet voor niets hoor je soms ‘Grijs is het nieuwe zwart’. Een grijze keuken past prima bij een modern designinterieur, maar grijs is ook perfect voor een meer rustieke stijl, met kaderdeuren of deuren met glas. Èggo verkoopt grijze keukens in diverse stijlen zoals grijze landelijke keukens, grijze moderne keukens en grijze keukens voor kleine ruimtes.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van grijze keukens. Kies uit diverse stijlen, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan ons volledige aanbod voor grijze keukens.

Voor- en nadelen van
een grijze keuken op een rijtje
 

Voordelen

Tijdloze kleur

Zachter dan zwart, warmer dan wit

Makkelijk te combineren

Nadelen

Te neutraal

Kan onpersoonlijk overkomen

Sommigen vinden ‘grijs’ synoniem voor ‘saai’ maar dat hoeft allerminst zo te zijn! Je kan je grijze keuken een heel persoonlijke en originele look geven door te combineren met andere kleuren, verschillende materialen en accessoires. Het voordeel van een grijze keuken is dat hij net zo goed geschikt is voor een industriële loftstijl als voor een meer rustieke keukenstijl.

Breng kleurvariatie in je grijze keuken door te kiezen voor een werkblad in houtafwerking – bijvoorbeeld eik – een ruwhouten werkblad of een werkblad in natuursteen zoals marmer of graniet. Je kan ook naar hartenlust combineren, bijvoorbeeld door houten fronten te nemen voor de onderkasten en grijze fronten voor de bovenkasten, of omgekeerd, of door grijs te combineren met wit. Als je liever binnen dezelfde kleur blijft, kan je kiezen voor verschillende grijstinten.

Je kan ook een extra kleurtoets toevoegen door de keukenmuren te verven in een andere kleur. Door de neutrale grijze basis heb je daarvoor heel wat mogelijkheden, van neutrale tinten zoals wit, lichtgrijs of taupe tot krachtige kleuren als curry of mosgroen en textuurkleuren, bijvoorbeeld met beton- of baksteeneffect. Alles hangt af van de stijl die je aan je keuken wil geven. Hetzelfde geldt voor de keuze van de tegels. Je kan kiezen voor een kleur die overeenstemt met die van je keuken, of net voor een contrast met heldere of donkere tinten, of met hout.

Modellen grijze keukens

Er zijn verschillende modellen grijze keukens, zoals de grijze keuken met eiland, de grijze L-keuken, de grijze U-keuken en de grijze rechte keuken. Heb je liever een grijze keuken met hoekopstelling? Stel je keuken zelf samen bij èggo.

Verder kan je kiezen voor een hoogglans grijze keuken of een grijze matte keuken. Een matte afwerking heeft een meer tijdloze uitstraling terwijl hoogglans je grijze keuken een extra gesofisticeerde touch geeft.

Je kan de stijl van je grijze keuken doortrekken naar de leefruimtes, bijvoorbeeld met het tv-meubel of in de eetkamer met een buffetkast met glazen deurtjes - voor een landelijke sfeer – of met een comfortabele zitbank. 

Je hebt niet veel ruimte voor je keuken?

Dan is een grijze keuken een goed compromis: hij heeft meer karakter dan een eenvoudige witte keuken maar oogt lichter dan een zwarte keuken, tenminste als je lichtgrijs neemt. Met bovenkasten tot tegen het plafond en lichtgrijze fronten, maak je je keuken visueel ruimer terwijl hij toch luchtig blijft. Ideaal voor kleine ruimtes!

Bekijk al onze grijze keukens

Stijl grijze keukens

Er zijn verschillende opties voor de stijl van een grijze keuken. Hou je meer van:

 

Kaderdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gezellige keuken. Ontdek hier alle grijze landelijke keukens!

Een grijze keuken… maar welk grijs?

De ene grijze keuken is de andere niet: er zijn heel wat verschillende varianten grijs die elk een andere uitstraling geven aan je keuken.

  • Antracietgrijs
  • Leisteen grijs
  • Middelgrijs
  • Zijdegrijs
  • Betongrijs

FAQ’s

Waarom kies je voor
een matte of hoogglans grijze keuken?

De keuze voor een matte of voor een hoogglans grijze keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het verschil zit vooral in de finale look van je keuken. Als je kiest voor een grijze keuken in hoogglans, met gladde fronten, dan opteer je zeer waarschijnlijk ook voor eenvoudige handgrepen, geïntegreerde handgrepen of zelfs helemaal geen handgrepen, voor een design uitstraling. Ga je voor een grijze keuken met matte fronten, dan heb je de keuze tussen vlakke deuren of kaderdeuren – voor een tijdloze of eerder landelijke look. Wat het onderhoud betreft, zie je bij een grijze keuken met hoogglans afwerking sneller vlekken en vingerafdrukken, maar die zijn makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Bij een matte grijze keuken vallen vingerafdrukken minder snel op. Het komt er dus op aan te kiezen wat het best past bij je levensstijl en wat de look is die je aan je grijze keuken wil geven.

Welke kleuren passen bij
een grijze keuken

Met een grijze keuken kan je alle kanten uit. De combinatie met wit of een lichte houtkleur maakt alles frisser en lichter, terwijl grijs met zwart heel chique en sfeervol kan zijn. De meest gekozen kleur voor de muren is wit, al kan zwart – eventueel voor een accentmuur - ook heel bijzonder kan zijn. Ook andere kleuren zijn perfect mogelijk: bij grijs past eigenlijk alles.

Speel ook met de verlichting zodat die past bij de stijl van je keuken. Ledverlichting, hanglampen, of sfeervolle inbouwspots die geïntegreerd zijn in de bovenkasten, het kan allemaal! Je vindt zeker je gading in ons verlichtingsgamma van VITA – strakke en gedurfde designverlichting van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Om het totaalplaatje af te maken zet je hier en daar nog enkele leuke accessoires of heerlijk geurende planten en voilà, daar heb je je gezellige grijze keuken!

Welke vloer past het beste
bij een grijze keuken

In een keuken is het heel belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarom blijven tegels het meest populair voor de keukenvloer. Grijze keukens worden vaak gecombineerd met een neutrale vloer bijvoorbeeld in grote grijze of lichtgekleurde tegels. Liever een minder traditioneel alternatief? Ook een hout(look)vloer of een donkergekleurde vloer in natuursteen combineert heel mooi met het neutrale van een grijze keuken.

Je toekomstige grijze keuken is ook perfect te combineren met een trendy vloer in gewaxt beton of een vloer met betonlook, waarmee je een industriële uitstraling creëert. Dit industriële uitzicht kan je nog versterken door ook te kiezen voor industrieel uitziende lampen of voor barkrukken in staal. Op die manier maak je de look compleet.

Welke kleur keukenblad past
het beste bij een grijze keuken

Bij een grijze keuken passen meerdere soorten werkbladen. Nogmaals, alles hangt af van de stijl die je aan je keuken wenst te geven. Zo kan je zeker opteren voor een werkblad in grijs laminaat of in Fénix, ‘ton sur ton’. Wil je voor een contrast gaan, houd dan rekening met de grijstint van je keuken - licht- of donkergrijs. Met een lichtgrijze keuken kan je ton sur ton blijven en opteren voor een werkblad in composiet, bijvoorbeeld. Bij een keuken in leisteengrijs, wat een meer donkere grijstint is, kan je dan weer kiezen voor een werkblad in houtlook of een ruwhouten afwerking. Een andere mogelijkheid is een werkblad in betoneffect om meer textuur te brengen in je grijze keuken.

Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren.