Houten keuken kiezen?
Ontdek onze verschillende modellen

Een nieuwe houten keuken kiezen? Bij èggo kies je uit verschillende afwerkingen, kleuren en stijlen voor jouw houten keuken. Ontdek onze keukens met houtafwerking !

De afwerking van je houten keuken kiezen is zeker niet gemakkelijk. Het moet namelijk passen binnen de rest van je interieur en je moet je er goed in voelen, aangezien je toch veel tijd doorbrengt in de keuken.

Bij èggo kan je je houten keuken volledig zelf uitkiezen en samenstellen volgens jouw smaak. Voor een volledig houten keuken op maat kan je daarom kiezen uit verschillende afwerkingen voor fronten, handgrepen, werkbladmaterialen en kleuren.

Lees hieronder alle informatie over de verschillende soorten houten keukens en bedenk de keuken die bij jou past!

Houten keuken: de fronten

De fronten van èggo zijn onderverdeeld in 2 collecties: Modern en landelijke. In beide collecties vind je keukenmeubels in massief hout of in houteffect (pijnboom Montana, maritieme pijnboom, eiken Virginia, …). Door bijvoorbeeld houten fronten te combineren met wit laminaat in mat of hoogglans afwerking, kan je een tijdloze en Scandinavische look geven aan je hele keuken of alleen je kookeiland. Durf hout te mixen met zwart voor een retro landelijkestijl.

Het voordeel van hout is dat het zeer goed past bij allerlei kleuren. Het gamma bij èggo is ook erg ruim. Combineer naar jouw eigen smaak tot je de houten keuken hebt die perfect voor je is!

Kom langs in een van onze showrooms waar je alle kleuren en afwerkingen vindt, en laat jouw keuze tot leven komen!

Houten keuken: de handgrepen

Het lijkt misschien slechts een detail, maar de juiste keuze en plaatsing van de handgrepen in je houten keuken zijn uitermate belangrijk voor de uiteindelijke look van jouw keuken!

Èggo heeft meer dan 80 verschillende modellen van handgrepen in de aanbieding, gaande van horizontaal tot verticaal of discreet geïntegreerd. Je vindt steeds de beste handgreep bij het model en de kleuren van de keukenkasten.

Wil je discrete handgrepen, dan kan je opteren voor profielhandgrepen: gleuven in de deuren die dienstdoen als handgrepen. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en afwerkingen en maken op een heel lichte, discrete manier deel uit van de lijnen in jouw keuken.

Je kan ook kiezen voor een echte keuken zonder handgrepen dankzij een profiel dat geïntegreerd is in het corpus van het meubel. Dat profiel bestaat in meerdere afwerkingen (inox, wit, zwart, magnolia, …). De èggo-keukens zonder handgrepen hebben een vloeiende esthetische uitstraling met perfecte lijnen en een ideale ergonomie. Zo krijg je een keuken met extra gebruiksplezier en comfort die jaren meegaat en toch tijdloos blijft.

Kies voor een houten maatkeuken die bij jou past: dankzij de verschillende afwerkingen van de fronten en profielen krijg je heel veel combinatiemogelijkheden. Èggo blijft trouw aan zijn belofte van betaalbaar design en biedt in België houten keukens met of zonder handgrepen tegen unieke prijzen!

Houten keuken: de werkbladen

Het werkblad speelt een belangrijke rol in je keuken aangezien de werkruimte, de kookplaat en de spoelbak erin verwerkt zijn. Het werkblad moet dus bestand zijn tegen krassen, vocht, schokken en grote temperatuurverschillen. Het is dan ook zeer belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal maar ook de meest geschikte kleur en dikte van jouw ideale werkblad.

Èggo heeft 7 verschillende soorten werkbladen waaruit je kan kiezen.

Vraag voor elk type werkblad meer informatie aan een èggo-keukenspecialist.

Ontdek hier het gelamineerde werkblad dat bestaat uit een triplexplaat van hoogstaande kwaliteit en een ultrasterke afwerkingslaag!

Houten keuken: de werkbladkleuren

Welk materiaal je ook kiest voor de afwerking, je hebt altijd heel wat mogelijkheden qua werkbladkleuren: effen kleuren, textuureffecten, massief hout of superrealistische houtimitaties.

Geef jouw houten keuken de persoonlijkheid die hij verdient door een mooie combinatie te maken met de kleuren van de vloer, de muren, het dressoir, de meubelen en het werkblad. Laat verschillende kleuren samenvloeien of creëer net een contrast voor een houten keuken met een persoonlijk touch.

Ontdek alle werkbladkleuren in de volgende categorieën:

Ontdek hier de verschillende effen laminaat kleuren voor je werkblad! 

Hoe de beste afwerking kiezen voor je houten keuken? Ontdek onze tips

Maar hoe begin je nu aan het kiezen van je keukenafwerking? Ga je voor strak en modern of eerder voor warm en sfeervol? Bedenk de keuken die bij jou past! Hou hierbij zeker rekening met de kleuren van de muren en de vloer in je keuken, maar ook met de stijl van de andere ruimtes in je huis, vooral als je keuken bijvoorbeeld open is en een geheel vormt met de zitkamer.

Waarom zou je niet meteen ook je muren herschilderen in een nieuwe trendkleur? Ontdek de exclusieve collectie Sigma-kleuren die èggo speciaal voor jou heeft ontworpen! Ze passen perfect bij de kleurtinten van onze keukens en het palet telt wel 55 kleurnuances, mat of met hoogglansafwerking.

Welke afwerking je ook kiest voor je houten keuken, je vindt altijd inspiratie in de èggo-catalogus. Doorblader hem nu online of haal hem gratis in al onze winkels.

Keukenafwerkingen combineren?
Gratis stijladvies in
onze 49 keukenwinkels

Eggo geeft je met veel plezier gratis stijladvies voor de afwerking van je keuken. We gaan samen met jou op zoek naar de mooiste afwerkingen die beantwoorden aan jouw smaak, wensen en noden: de fronten, de best passende handgrepen, het meest geschikte materiaal voor jouw werkblad en de prachtigste werkbladkleuren. In je nieuwe keuken zal je tenslotte veel tijd doorbrengen, dus natuurlijk wil je dat hij mooi en functioneel is.

Voor een harmonieus resultaat kan je je keuken doen versmelten met de stijl in de rest van je woning. Je kan ook verschillende stijlen combineren. Durf contrasten te creëren door bijvoorbeeld moderne elementen te verwerken in je houten keuken. Of combineer met warm zwart voor chique bistrolook. Kies voor vintage handgrepen of voor strakke lijnen zonder handgrepen, of voor een werkblad dat contrasteert met de keukenmeubels.

Kom langs in onze showrooms

Stijlinspiratie opdoen voor je keukenafwerking?

Kom zeker stijlinspiratie voor jouw houten keuken opdoen in een van onze showrooms! Kijk rustig rond, vind wat jou aanstaat en aarzel niet om advies te vragen aan onze keukenexperts. Onze toonzaalmodellen zullen je helpen om een beeld te krijgen van de keuken bij jou thuis, waardoor je de keuken kan kiezen de voor jou ideaal is.

 

Ik wens een afspraak​