Een landelijke keuken voor de liefhebber van een warme sfeer

Op zoek naar een nieuwe landelijke keuken? Warme, lichte of neutrale tinten, zachte vormen en natuurlijke materialen in huis geven meteen een gevoel van warmte en gezelligheid.

De “traditionele” landelijke stijl met een fijn reliëf en stijlvolle handgrepen kan perfect geïntegreerd worden in jouw woning.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van landelijke keukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele keukencollectie voor landelijke keukens.

954 - Magnolia
702 - York zijdegrijs
880 - Credo alpin wit
921 - Flair magnolia

Afwerking van een landelijke keuken op een rijtje

In een landelijke keuken staan natuurlijke materialen centraal, zoals hout en natuursteen, omdat deze materialen de warmte van de keuken accentueren. Bij èggo vind je een uitgebreide collectie van landelijke keukens in hout of laminaat.  De keuken kan verder afgewerkt worden met een werkblad in massief hout, natuursteen of in laminaat natuurlijk.

Graniet, het meest verkochte & populaire materiaal in de categorie natuursteen, is ideaal voor jouw keukenwerkblad. Hij is bestand tegen zuren, krassen en hitte. Bovendien blijft blauwe steen dè klassieker, maar er zijn ook heel wat andere kleuren en afwerkingen.

Je kan deze natuurlijke materialen en kleuren ook gemakkelijk laten terugkeren in je keukengerei: denk maar aan houten lepels en potjes, een rieten fruitmand, koperen ketels en witte keramiek als tafelservies.

Accessoires in de landelijke keuken

Typerend voor een landelijke keuken is de aanwezigheid van landelijke ornamenten zoals een vrijstaand gasfornuis, een grote wasbak of een sierlijke, landelijke keukenkraan. Verder zijn landelijke keukenkasten met glas in de deuren, landelijke hanglampen en landelijke keukentegels ook erg sprekend voor de landelijke keukenstijl.

Wil je nog andere landelijke keukenaccessoires? Open rekken of legplankjes met emaille- of kruidenpotjes of kleine plantjes erop dragen bij aan de gezelligheid en de natuurlijke uitstraling.

Wil je dat jouw interieur perfect binnen deze stijl past? Dan kies je best voor een landelijke keukentafel en landelijke keukenstoelen, al dan niet met een moderne twist. Je krijgt de sfeer die je zoekt door hout te kiezen als materiaal voor de stoelen en hetzelfde of een ander natuurlijk materiaal voor de tafel.

Modellen landelijke keukens

Er zijn verschillende modellen landelijke keukens, zoals de landelijke keuken met eiland, landelijke L-keuken en landelijke keukens in een rechte opstelling. Heb je liever een landelijke hoekkeuken, een landelijke keuken met kookeiland of gewoon een landelijke open keuken? Dan is dit ook zeker mogelijk.

Verder kan je kiezen voor een landelijke keuken met of zonder bovenkastjes of met bovenkastjes hoge keukenkasten. Kies voor een uitvoering met deuren in glas of ga voor open bergruimte met legplanken in plaats van hoge bovenkastjes.

Bekijk al onze landelijke keukens

Kleur landelijke keukens

Er zijn verschillende kleuren voor landelijke keukens, van de typisch landelijke, neutrale kleuren tot antraciet grijs/zwart maar ook met houtimitatie. Hou je meer van:

Landelijke keukens in wit

Ontdek hier alle modellen van de landelijke keuken in het wit!

Landelijke keuken wit
Landelijke keuken wit

Landelijke keukens in grijs

Ontdek hier alle modellen van de landelijke keuken in grijs! 

Landelijke keuken grijs
Landelijke keuken grijs

Landelijke keukens in crème

Ontdek hier alle modellen van de landelijke keuken in crème!

Landelijke keuken crème
Landelijke keuken crème

Landelijke keukens in zwart

Ontdek hier alle modellen van de landelijke keuken in het zwart!

Landelijke keuken zwart
Landelijke keuken zwart

FAQ’s

Waarom kies je voor een landelijke keuken?

Een landelijke keuken staat garant voor warmte, sfeer en gezelligheid.  Dankzij het gebruik van natuurlijke, warme materialen en neutrale, elegante kleuren is een keuken in cottagestijl een keuken waar je je echt thuisvoelt en waar je tot rust komt na een lange werkdag.

De diversiteit van de modellen & afwerkingen zorgt er bovendien voor dat je er echt je eigen ding mee kan doen. Met de juiste accessoires geef je je landelijke keuken helemaal je persoonlijke smaak mee.

Wat kost een landelijke keuken?

Als je op zoek gaat naar de prijzen van landelijke keukens, zal je zien dat die erg variëren. Allerlei elementen spelen een rol voor het bepalen van de prijs. Zo zal die allereerst afhangen van de gebruikte materialen: massief hout, laminaat, natuursteen, ...

Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Een landelijke keuken met kookeiland en tafel in het verlengde is natuurlijk iets helemaal anders dan een kleine landelijke L-keuken.

Al onze landelijke keukens zijn volledig op maat te koop. Voor een maatkeuken wordt namelijk eerst jouw ruimte volledig opgemeten waarna de keuken perfect geïntegreerd wordt in jouw ruimte. Het is belangrijk voor ons dat uw nieuwe landelijke keuken volledig in jouw interieur past.

Welke vloer past het beste bij een landelijke keuken?

Ga je voor een landelijke keuken, dan kan je voor een bijhorende vloer in parket of (lichte of donkere) natuursteen opteren. Bij een stenen vloer wordt meestal met grotere tegels gewerkt, maar je kan ook met een doorlopende vloer werken of met kleine tegels - al dan niet met print - om hier een accent van te maken.

In combinatie met voldoende lichtinval zal jouw landelijke keuken zo die heerlijke sfeer van warmte en gezelligheid uitstralen!