De afwerking van je matte keuken kiezen? Ontdek onze verschillende soorten keukenafwerkingen

De afwerking van je nieuwe matte keuken kiezen? Bij Èggo kies je uit verschillende afwerkingen voor jouw keuken. Ontdek onze keukens mat  en laat je inspireren!

De keukenafwerking kiezen is zeker niet gemakkelijk. Hij moet namelijk passen binnen de rest van je interieur en je moet je er goed in voelen, aangezien het meer is dan een plaats om enkel te koken. Het is namelijk ook het zenuwcentrum van je huis!

Alles moet in het werk worden gesteld om harmonie en samenhang te creëren. Als je bijvoorbeeld een trendy interieur met industriële accenten hebt, kan je kiezen voor een matzwarte keuken om deze sfeer te versterken.

Bij èggo kan je je keukenafwerking volledig zelf uitkiezen en samenstellen volgens jouw smaak en budget. Voor een volledig matte keuken op maat kan je daarom kiezen uit verschillende afwerkingen voor fronten, handgrepen, werkbladmaterialen en kleuren.

Lees hieronder alle informatie over de verschillende soorten keukenafwerking en bedenk de matte keuken die bij jou past!

Èggo kiest voor Kwaliteit!

Keukenafwerking keuken mat: de fronten

De fronten van èggo zijn onderverdeeld in 2 collecties: Modern en Cottage. In beide collecties vind je ruime keuze laminaatfronten voor matte keukens. Ze bestaan in vele kleuren zodat ze altijd in jouw interieur passen.

Je kan bijvoorbeeld lage meubels met een matte afwerking combineren met hoge meubels met een gelakte afwerking om een moderne en chique uitstraling te geven aan je maatkeuken. Dankzij de uitgebreide keuze aan afwerkingen kan je mixen en matchen naar jouw eigen smaak tot je jouw perfecte keuken hebt.

Kom langs in één van onze showrooms waar je alle kleuren en afwerkingen voor matte keukens terugvindt, en laat jouw keuze tot leven komen!

Matte keuken: de handgrepen

Het lijkt misschien slechts een detail, maar de juiste keuze en plaatsing van de handgrepen in je matte keuken zijn uitermate belangrijk voor de uiteindelijke look van jouw keuken.

Èggo heeft meer dan 80 verschillende modellen van handgrepen in de aanbieding, gaande van horizontaal tot verticaal of discreet geïntegreerd. Je vindt steeds de beste handgreep bij het model en de kleuren van de matte keukenkasten.

Wil je discrete handgrepen, dan kan je opteren voor profielhandgrepen: gleuven in de deuren die dienstdoen als handgrepen. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en afwerkingen en maken op een heel lichte, discrete manier deel uit van de lijnen in jouw keuken.

Kies voor een matte maatkeuken die bij jou past: dankzij de verschillende afwerkingen van de fronten en profielen krijg je heel veel combinatiemogelijkheden. Èggo blijft trouw aan zijn belofte van betaalbaar design en biedt in België matte keukens met of zonder handgrepen tegen unieke prijzen!

Matte keuken: de werkbladen

Het werkblad speelt een belangrijke rol in je keuken aangezien de werkruimte, de kookplaat en de spoelbak erin verwerkt zijn. Bovendien zal je er vaak je eten op bereiden. Het werkblad moet dus bestand zijn tegen krassen, vocht, schokken en grote temperatuurverschillen. Het is dan ook zeer belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal maar ook de meest geschikte kleur en dikte van jouw ideale werkblad. Een keuken is natuurlijk een plaats waar je gerechten tot leven brengt. Het werkblad moet daarom bestand zijn tegen kookwoede, krassen en grote warmteverschillen, terwijl het zeer gemakkelijk te onderhouden is. Een matte keuken kan eenvoudig worden gecombineerd met elk type werkblad en elke kleurencombinatie is mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een èggo houten werkblad, massief of laminaat, dat perfect past bij uw matzwarte keuken.

Èggo heeft 7 verschillende afwerkingen
voor werkbladen waaruit je kan kiezen.

Vraag voor elk type werkblad meer informatie aan een èggo-adviseur.

Werkbladen in laminaat bestaan uit een spaanplaat in drie lagen en een ultraresistente afwerkingslaag!

Matte keuken : de werkbladkleuren

Welk materiaal je ook kiest voor de afwerking, je hebt altijd heel wat mogelijkheden qua materialen en werkbladkleuren: effen kleuren, textuureffecten, houtsoorten of superrealistische houtimitaties, … Geef jouw matte keuken de persoonlijkheid die hij verdient door een mooie combinatie te maken met de kleuren van de vloer, de muren en het dressoir, zonder jouw werkblad uit het oog te verliezen. Bijvoorbeeld voor een moderne witte matte keuken, kan je kiezen voor een zwart werkblad om finesse in uw interieur te brengen. Laat de verschillende kleuren harmoniseren of, in tegendeel, een contrast creëren om uw matte keuken een persoonlijk tintje te geven.

Ontdek alle werkbladkleuren in de volgende categorieën:

Ontdek hier de verschillende effen laminaat kleuren voor je werkblad! 

Hoe de beste afwerking kiezen voor je matte keuken? Ontdek onze tips

Maar hoe begin je nu aan het kiezen van je keukenafwerking? Ga je voor strak en modern of eerder voor warm en sfeervol? Bedenk de keuken die bij jou past! Hou hierbij zeker rekening met de kleuren van de muren en de vloer in je keuken, maar ook met de stijl van de andere ruimtes in je huis, vooral als je keuken bijvoorbeeld open is en een geheel vormt met de zitkamer.

Waarom zou je niet meteen ook je muren herschilderen in een nieuwe trendkleur? Ontdek de exclusieve collectie Sigma-kleuren die èggo speciaal voor jou heeft ontworpen! Ze passen perfect bij de kleurtinten van onze keukens en het palet telt wel 55 kleurnuances, mat of met hoogglansafwerking.

Welke afwerking je ook kiest voor je matte keuken, je vindt altijd inspiratie in de èggo-catalogus. Doorblader hem nu online of haal hem gratis in al onze winkels.

Keukenafwerkingen combineren?
Gratis stijladvies in
onze 49 keukenwinkels

Eggo geeft je met veel plezier gratis stijladvies voor de afwerking van je matte keuken. We gaan samen met jou op zoek naar de mooiste afwerkingen die beantwoorden aan jouw smaak, wensen en noden: de fronten, de best passende handgrepen of greeploze fronten, het meest geschikte materiaal voor jouw werkblad en de prachtigste werkbladkleuren. In je nieuwe keuken zal je tenslotte veel tijd doorbrengen, dus natuurlijk wil je dat hij mooi en functioneel is.

Voor een harmonieus resultaat kan je je keuken doen versmelten met de stijl in de rest van je woning. Je kan ook verschillende stijlen combineren. Durf contrasten te creëren door bijvoorbeeld moderne elementen te verwerken in je matte keuken. Of kies voor vintage of originele handgrepen, voor strakke lijnen zonder handgrepen, of voor een werkblad dat contrasteert met de keukenmeubels.

Stijlinspiratie opdoen voor je keukenafwerking? Kom langs in onze showrooms

Kom zeker stijlinspiratie voor jouw matte keuken opdoen in een van onze showrooms! Kijk rustig rond, vind wat jou aanstaat en aarzel niet om advies te vragen aan onze keukenexperts. Onze toonzaalmodellen zullen je helpen om een beeld te krijgen van de keuken bij jou thuis, waardoor je de perfecte keuken zal kunnen kiezen.

Ik wens een afspraak​