Een rustieke keuken:
traditie en moderniteit verenigd

Op zoek naar een nieuwe rustieke keuken?  Dan ben je zeker een liefhebber van de frisse geuren die je in bossen en op het plattenland terugvindt, van de stijlvolle en rustgevende uitstraling van Engelse landhuizen, van de eenvoud van lichte eik… Ontwerp nu zelf jouw rustieke keuken door ruwe materialen, landelijke kleuren, elegante vormen en accessoires te combineren. Rustieke keukens stralen eenvoud en robuustheid uit: massieve eikenhouten of lichthouten meubels, kastdeuren met handgrepen, onberispelijke afwerkingen… Of het nu om meubels of accessoires gaat, om slimme verlichting of professionele toestellen, èggo helpt je om het ideale project en budget voor je rustieke keuken uit te werken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van rustieke keukens. Kies uit talrijke modellen, kleuren en afwerkingen! Jouw droomkeuken toch niet gevonden? Bekijk dan onze volledige collectie van rustieke keukens.

 

De juiste uitstraling voor een rustieke keuken

Zorgvuldig afgewerkte keukenmeubels, een centraal keukeneiland, ingebouwde en innovatieve toestellen en kastdeuren met handgrepen geven je rustieke keuken haar typische uitstraling. Op kleurgebied is alles mogelijk: wit, grijs, zwart, rood… Voor een absoluut plattelandsgevoel kan je echter ook voor natuurtinten kiezen, richting blauw of groen. Voor het werkblad heb je de keuze uit heel wat materialen, maar wil je een exclusievere uitstraling aan je nieuwe rustieke keuken geven, dan kies je best voor mooi licht hout of natuursteen.

 

Welk werkblad kies je
voor een rustieke keuken?

Het spreekt voor zich dat een werkblad in hout goed bij een rustieke keuken past. Effen laminaat of natuursteen zijn ook een prima mogelijkheid, tenzij je voor de nieuwste trend gaat: een Fenix werkblad, dat uit een thermohardende acrylhars van de nieuwste generatie bestaat, fluweelzacht aanvoelt en een pure, ultramatte look heeft. Deze innovatie is perfect aangepast  aan de hedendaagse gezinskeukens en maakt jouw leven makkelijker.

 

De juiste kraan en spoelbak
voor een rustieke keuken

Nog meer dan bij andere keukens, maak je bij een rustieke keuken het verschil met de juiste afwerking en accessoires. Zo investeer je best voldoende tijd en budget in de keuze van het kraanwerk: dat dient niet alleen functioneel te zijn, maar moet zeker ook mooi in het geheel passen. Vandaag is het, voor een nog stijlvoller resultaat, perfect mogelijk om te kiezen voor een keukenkraan en spoelbak in eenzelfde kleur als de keuken. Je kan ook kiezen voor een ingebouwde handdouche. Er bestaan heel wat modellen van keukenkranen, zodat je er ongetwijfeld één vindt die perfect bij je rustieke keuken past. Èggo selecteert degelijke en betrouwbare kranen, die kalkwerend en duurzaam zijn .

Ook de spoelbak verdient al je aandacht en ook daar zijn er talloze mogelijkheden: één kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, verzonken in het werkblad of ingebouwd voor een extra strakke afwerking… Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Vertrouw op je èggo-keukenspecialist: hij of zij helpt je om het kraanwerk en de spoelbak te kiezen die het best bij je nieuwe rustieke keuken passen.

 

Hoe zorg je voor een opgeruimde keuken?

Een keuken, ook een rustieke keuken, is een ruimte waar je met de hele familie dag in dag uit lééft: er wordt  gekookt, gewerkt, gespeeld en gekletst ... Je hebt dus liefst dat jouw keuken er aangenaam en ordelijk uitziet. Maar hoe zorg je hiervoor? Maak het jezelf gemakkelijk en zorg voor voldoende bergruimte wanneer je je project uittekent. Als je over flink wat keukenkasten beschikt, stop je daar al je keukenspullen in en houd je je werkblad vrij. Voeg er een boeketje veldbloemen, een bloembak met verse kruiden en wat keukenspullen van weleer aan toe en het plaatje is compleet!

 

Het interieur van een rustieke keuken

In een rustieke keuken zijn de lijnen doorgaans strak en stijlvol, eenvoudig en tijdloos. Bouw je keukentoestellen in de houten meubels in of berg ze in de keukenkasten op. Kies voor deuren met geïntegreerde handgrepen, die het geheel een finishing touch geven . Je kan ook allerlei details toevoegen in de afwerking, zoals gleuven met contrasterende kleuren, accessoires en – uiteraard - designdecoratie. Ontwerp de rustieke keuken die het best bij jou past door te kiezen voor elementen die op jouw interieur zijn afgestemd. Zorg voor eenheid in jouw keuken. . Zo versterkt een dressoir met ingelegde tegels die bij de vloerbedekking passen het rustieke karakter van je keuken. Net als een landelijke hanglamp, die een rustgevend licht verspreidt. Je kan ook een warme sfeer oproepen met verlichting die in of onder de kasten geïntegreerd is, of met lampen met een variabele intensiteit. Ook je keukenmeubels zijn essentieel. Stijlvol of relaxed, in licht hout of in eik, met een industriële uitstraling… Je beschikt over talrijke opties om een rustieke sfeer op te roepen waarin het goed vertoeven is. Een gezellige tafel, comfortabele stoelen of krukken die rond een centraal kookeiland geplaatst zijn; het hangt allemaal af van je levensstijl. Tenslotte kan je in je rustieke keuken ook een rekkensysteem van Smart Cube integreren, open nissen gemaakt van aluminium profielen met zwarte afwerking en inoxeffect. Ze  zijn makkelijk combineerbaar met zowel hoge als lage meubels, en laten je toe vaatwerk, accessoires en antieke snuisterijen uit te stallen die de rustieke look van je keuken vervolmaken.

 

Modellen van rustieke keukens

Er bestaan diverse modellen van rustieke keukens: met kookeiland, in L-vorm of met een rechte opstelling… Je keuze zal van je smaak afhangen, maar ook van de grootte en vorm van de ruimte. Zorg in elk geval voor zoveel mogelijk kastruimte, zodat je keuken steeds opgeruimd blijft en aangenaam is om in te leven, voor welke stijl je ook kiest.

 

Ontdek al onze rustieke keukens
 

Kleuren voor rustieke keukens

Er bestaan diverse kleuren voor rustieke keukens, maar de meest geschikte zijn wit, grijs, rood en zwart, of tinten die aan de natuur ontleend zijn, zoals groen, blauw of beige. Je kan ook verscheidene kleuren mengen of kiezen voor gewaagdere keukenmuren, in watergroen of lichtblauw. Of waarom niet gaan voor meer textuur met een grijs beton-effect?

Hou je meer van:

 

Een rustieke keuken in wit

Ontdek hier alle modellen van de rustieke keuken in het wit!

Een rustieke keuken in grijs

Ontdek hier alle modellen van de rustieke keuken in het grijs! 

Een rustieke keukens in zwartwit

Ontdek hier alle modellen van de rustieke keuken in het zwart! 

Een rustieke keuken in beige

Ontdek hier alle modellen van de rustieke keuken in het beige! 

FAQ’s

Waarom kiezen voor een rustieke keuken? 

Of het nu de sfeer is van een Engelse cottage, een Scandinavisch woud of ons eigen plattenland, een rustieke keuken is gezellig en stijlvol. Misschien heb je trouwens gekozen om je  hele woonruimte in deze stijl  in te richten: knusse zetels rond de open haard in het salon, kamers met bloemenbehang, een tuin die perfect onderhouden wordt… In dat geval zal een rustieke keuken  snel zijn plaats gevonden hebben in jouw  interieur!

Hoeveel kost een rustieke keuken? 

Rustieke keukens hebben een robuust en gezellig karakter. Ze zijn vaak goed uitgerust, met accessoires en keukentoestellen voor de  hele familie. Dat heeft uiteraard een impact op de prijs. Rustieke keukens kan je echter in verschillende prijscategorieën samenstellen, in functie van de gebruikte materialen, de huishoudtoestellen of de kranen. Aan jou de keuze in functie van je budget.

Het spreekt vanzelf dat het model en de grootte van de keuken in dat budget een belangrijke rol spelen. Hoe groter de keuken, hoe hoger het budget. Een rustieke keuken met eiland zal dan ook duurder zijn dan een eenvoudiger recht model.

Wij besteden speciale aandacht aan rustieke keukens op maat. Om een maatkeuken te ontwerpen, wordt de ruimte eerst opgemeten teneinde je project perfect en naar je wensen af te werken en te personaliseren. Voor ons is het van wezenlijk belang dat je nieuwe rustieke keuken op je interieur afgestemd is.

Tips voor een betaalbare rustieke keuken

Hoe kan je het rustieke karakter van een keuken waarborgen zonder budgettair te ontsporen? Kies bijvoorbeeld voor een witte of lichthouten keuken, in hoogglans of matte afwerking, en combineer ze met rode, blauwe of groene accessoires. Heb je wat meer lef, kies er dan voor om de fronten van je keukenmeubels op dezelfde basis te mengen, met bijvoorbeeld witte lage meubels en hoge grijze of beige meubels. Of wat dacht je van een gootsteen en kraan in dezelfde kleur, geïntegreerd in het werkblad? Zet tenslotte in op de inrichting; bij brocante winkels of marktjes vind je tal van schatten  die je rustieke keuken die finishing touch kunnen geven. In alle eenvoud!