Een Scandinavische keuken: haal de natuur & sereniteit in huis

Op zoek naar een nieuwe Scandinavische keuken? Dan ben je ongetwijfeld fan van die typische, trendy strakke en natuurlijke stijl. Een keuken ontwerpen in Scandinavische stijl is niet zo moeilijk. Dankzij de juiste keuze van materialenkleuren en accessoires krijgt je interieurproject al snel vorm.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Scandinavische keukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen van meubels en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele keukencollectie voor Scandinavische keukens, daar vind je sowieso meer inspiratie.

903 - Focus alpin wit
500 - Touch zwart / alpin wit
416 - Pura wit hoogglans
511 - Focus wit

De beste materialen voor je Scandinavische keukenmeubels

Wie Scandinavische keuken zegt, zegt lichte kleuren en natuurlijke materialen. Het hout is opvallend aanwezig in de Scandinavische keuken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor houten kasten, maar ook witte kasten met een houten werkblad passen in de Scandinavische stijl.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kasten in houteffect, of voor witte meubels in combinatie met een houten werkblad. Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, kan hout overal gebruikt worden (nissen, decoratie, slacouverts, of broodplankjes), zelfs als totale houtlook.

De meubels in een Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken is eerst en vooral tijdloos, maar uiteraard ook rustgevend én functioneelDe kasten van jouw Scandinavische keuken zijn meestal in witte of in een lichtkleurige houten afwerking. Zorg zeker voor voldoende opbergruimte als je je keuken mooi opgeruimd wil houden – een must voor de Scandinavische keuken! Vaak wordt ook gebruikgemaakt van grote legplanken – opnieuw in wit of hout – als extra bergruimte. Gebruik deze legplanken wel alleen maar voor de spullen die goed bij je keuken passen: een mooi servies in lichte en zachte kleuren, potten in typisch Scandinavische motieven, houten kommen of andere Scandinavisch getinte decoratievoorwerpen bijvoorbeeld.

De juiste kraan en spoelbak voor een Scandinavische keuken

De spoelbak en het kraanwerk in je keuken zijn heel belangrijk, je gebruikt ze immers elke dag heel intensief. Ze moeten dus praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn, maar moeten er ook gewoon mooi uitzien aangezien ze een volwaardig onderdeel van je decoratie vormen. Kies dus een spoelbak en kraan die goed bij de stijl van je Scandinavische keuken passen.

Er wordt vaak gekozen voor elementen met een rustieke uitstraling, al is dat niet per se nodig. Modern en Scandinavisch kunnen namelijk perfect samengaan in een supertrendy decoratie. Er bestaan heel wat soorten en modellen keukenkranen, dus je vindt er ongetwijfeld een die perfect bij je Scandinavische keuken past. èggo selecteerde speciaal voor jou duurzame en betrouwbare kranen die kalkwerend zijn en jaren meegaan.

Ook de spoelbak verdient de nodige aandacht, en ook daar is er keuze te over: een kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, een spoelbak die verzonken is in het werkblad, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de meest geschikte kraan en spoelbak voor jouw nieuwe Scandinavische keuken te kiezen.

Het interieur van de Scandinavische keuken

Als je van de Scandinavische stijl houdt, dan heb je waarschijnlijk ook een strak ingerichte zithoek en eetkamer met witte tinten en natuurlijk hout. Het is dan ook absoluut een goed idee om deze Scandinavische decoratiestijl door te trekken naar de keuken, zeker wanneer je living en keuken een open ruimte vormen. Zo creëer je namelijk eenheid en rust in je woning.

Soberheid en licht

Het interieur van je keuken gaat verder dan de keuze van meubels en materialen. Zo moet je bijvoorbeeld ook de spatwand en verlichting kiezen, waarmee je voor een groot deel de gezellige sfeer in je Scandinavische keuken bepaalt. Kies bijvoorbeeld voor lampen met die knappe, typisch Scandinavische lijnen: strak, delicaat en design. En vergeet niet om een juist evenwicht te zoeken tussen aangenaam licht en voldoende verlichting boven je werkblad.

Tafel en stoelen in eenzelfde stijl

Uiteraard dragen niet alleen de kasten bij tot de uitstraling van je ruimte, hetzelfde geldt voor de andere meubels in je Scandinavische keuken. De eettafel, stoelen en krukken – als je daar de plaats voor hebt – zijn meestal van hout. Je kan gaan voor een rustieke uitvoering of voor meer elegante lijnen. Volg je eigen smaak maar kies steeds voor natuurlijke materialen, dan scoor je zeker het gewenste effect.

Modellen Scandinavische keukens

Er bestaan verschillende modellen van Scandinavische keukens. De keuze voor een keuken met of zonder kookeiland, een hoekkeuken of een rechte keuken hangt niet alleen af van je smaak, maar natuurlijk ook van de grootte en de vorm van de keukenruimte. Open planken en nissen bieden extra opbergruimte en zorgen voor een warmere sfeer.

Ontdek al onze Scandinavische keukens

Kleuren voor Scandinavische keukens

Er bestaan verschillende kleuren voor Scandinavische keukens, maar wit en lichte houttinten zijn toch typisch voor deze stijl, hoewel ook lichtgrijs en beige zeker mogelijk zijn. Hou je meer van:

Een Scandinavische keuken in wit

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in het wit!

Scandinavische keuken wit
Scandinavische keuken wit

Een Scandinavische keuken in hout

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in hout!

Scandinavische keuken hout
Scandinavische keuken hout

Een Scandinavische keuken in lichtgrijs

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in het lichtgrijs!

Scandinavische keuken lichtgrijs
Scandinavische keuken lichtgrijs

- FAQ’s -

Welke decoratie voor een Scandinavische keuken?

Scandinavische decoratie, wat houdt dat precies in? Wil je een Instagram-waardige keuken, kies dan zeker voor de juiste accessoires. Met natuurlijke materialen en lichte tinten zit je sowieso goed. Zet bijvoorbeeld een rij stenen of keramische potten naast het fornuis. Ook houten snijplanken of een kruidenvijzel in steen passen prima in je Scandinavische keuken. Zorg ook voor voldoende afwisseling van materialen, bijvoorbeeld met fluwelen kussen of linnen spulletjes.

Wat de kleuren betreft, zien we vooral veel lichte kleuren zoals wit, antraciet of beige. Wees nog creatiever door wit te combineren met behangpapier met geometrische motieven of met een paneel van onbewerkt hout. Kies ook voor een cementtegel om deze Scandinavische stijl te accentueren.

Hoeveel kost een Scandinavische keuken?

Scandinavische keukens zijn er voor elk budget. Maar bij èggo besteden we veel aandacht aan het gebruik van kwalitatieve materialen waarmee jouw keuken jaren meegaat. Je koopt nu eenmaal niet elk jaar een nieuwe keuken, dus investeer je maar beter in duurzaamheid.

Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Hoe groter de keuken, hoe hoger het budget. Ook de indeling speelt een rol: een Scandinavische keuken met een kookeiland is duurder dan een gewoon recht model. Ten slotte hangt het budget ook af van je toestellen, het aantal kasten en de gekozen afwerking. Een precies budget geven is dus niet zo eenvoudig. Bij èggo maken we namelijk keukens op maat die volledig aangepast zijn aan jouw ruimte en jouw wensen.

Meer informatie

Op zoek naar een Scandinavische keuken ?

Maak een afspraak Maak een afspraak