Een Scandinavische keuken: de natuur & sereniteit in huis

Op zoek naar een nieuwe Scandinavische keuken? Dan hou je van die typische strakke en natuurlijke stijl. Een keuken creëren in Scandinavische stijl is niet zo moeilijk. De juiste keuze van materialen, kleuren en accessoires maken je Scandinavische keuken helemaal af.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Scandinavische keukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele keukencollectie voor Scandinavische keukens.

903 - Focus alpin wit
500 - Touch zwart / alpin wit
416 - Pura wit hoogglans
511 - Focus wit

Èggo kiest voor Kwaliteit!

De beste materialen voor een Scandinavische keuken

Wie Scandinavische keuken zegt, zegt lichte kleuren en natuurlijke materialen. Het hout is opvallend aanwezig in de Scandinavische keuken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor houten kasten, maar ook witte kasten met een houten werkblad passen in de Scandinavische stijl.

Je hebt waarschijnlijk al goed begrepen dat het hout uitnodigt om overal te gebruiken (nissen, decoratie, slacouverts, of broodplankjes) of een totale houtlook.

De kasten in een Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken is zowel rustgevend als functioneel. De kasten van jouw Scandinavische keuken zijn meestal in wit of in een lichtkleurig houten afwerking. Voldoende opbergruimte voorzien is de boodschap als je je keuken opgeruimd wil houden – een must voor de Scandinavische keuken! Vaak worden ook grote planken – ook weer in wit of hout – gebruikt als extra bergruimte. Op die planken zet je dan wel alleen de spullen die passen in je Scandinavische keukenstijl: mooi servies in lichte kleuren, potten met kruiden of houten kommen, bijvoorbeeld.

De juiste kraan en spoelbak voor een Scandinavische keuken

De spoelbak en het kraanwerk in je keuken zijn heel belangrijk, je gebruikt ze immers elke dag heel intensief. Ze moeten dus praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn, maar zeker voor een Scandinavische keuken wil het oog ook wel wat. Kies dus een spoelbak en kraan die goed passen in de stijl van je keuken. Vaak wordt gekozen voor elementen met een rustieke uitstraling, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo. Modern en Scandinavisch kunnen zeker samengaan. Er bestaan heel wat soorten en modellen keukenkranen zodat je zeker een vindt die perfect past bij je Scandinavische keuken. Èggo heeft voor jouw duurzame en betrouwbare kranen geselecteerd die kalkwerend zijn en jaren meegaan.

Ook de spoelbak verdient voldoende aandacht, en ook daar zijn er zeer veel mogelijkheden: één kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, een spoelbak die verzonken is in het werkblad, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de kraan en spoelbak te kiezen die passen in je nieuwe Scandinavische keuken.

Het interieur van de Scandinavische keuken

Als je houdt van de Scandinavische stijl, dan is waarschijnlijk ook je zithoek in die strakke stijl met witte tinten en effen hout ingericht. Het is dan zeker een goed idee om die stijl door te trekken naar de keuken. Zeker wanneer je living en keuken een doorlopende ruimte zijn, is dat een goed idee. Op die manier creëer je eenheid en rust in je woning.

Voor het interieur van je keuken sta je niet alleen voor de keuze van kasten en materialen, maar moet je ook beslissen over de vloertegels bijvoorbeeld en de verlichting. Hiermee bepaal je voor een groot deel de sfeer in je Scandinavische keuken. Kies bijvoorbeeld voor lampen met die typisch Scandinavische mooie lijnen. En vergeet niet dat je gezellig licht moet combineren met voldoende verlichting boven je werkblad.

Ook de meubels die je in je Scandinavische keuken zet, dragen natuurlijk bij aan de uitstraling. Tafels en stoelen – als je daar de plaats voor hebt – zijn meestal in hout. Je kan gaan voor een rustieke uitvoering of voor meer elegante lijnen. Volg je eigen smaak maar blijf bij de natuurlijke materialen, dan scoor je zeker het gewenste effect.

Modellen Scandinavische keukens

Er zijn verschillende modellen van Scandinavische keukens, zoals een Scandinavische keuken met kookeiland, een L-keuken of recht. Of je nu kiest voor een Scandinavische keuken met of zonder kookeiland, een hoekkeuken of een rechte vorm, hangt niet alleen af van je smaak maar natuurlijk ook van de grootte en de vorm van de keukenruimte. Open planken en nissen bieden extra opbergruimte en scheppen een warmere sfeer.

Ontdek al onze Scandinavische keukens

Kleuren voor Scandinavische keukens

Er zijn verschillende kleuren voor Scandinavische keukens maar wit en lichte houtkleuren zijn toch typisch voor deze stijl, hoewel ook lichtgrijs en beige zeker kan. Hou je meer van:

Een Scandinavische keuken in wit

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in het wit!

Scandinavische keuken wit
Scandinavische keuken wit

Een Scandinavische keuken in hout

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in hout!

Scandinavische keuken hout
Scandinavische keuken hout

Een Scandinavische keuken in lichtgrijs

Ontdek hier alle modellen van de Scandinavische keuken in het lichtgrijs!

Scandinavische keuken lichtgrijs
Scandinavische keuken lichtgrijs

- FAQ’s -

Hoe decoreer ik een Scandinavische keuken?

De juiste accessoires zijn essentieel als je een instagramwaardige Scandinavische keuken wil. Kies daarbij steevast voor natuurlijke materialen en lichte kleuren en je zit sowieso goed. Zet bijvoorbeeld een pot in steen of keramiek met houten lepels naast het fornuis, of stal servies uit op open legplanken. Ook houten snijplanken of een kruidenvijzel in steen passen prima in je Scandinavische keuken. Wat de kleuren betreft, zien we vooral veel lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs of beige. Wees nog creatiever door wit te combineren met behangpapier (contrast en grafisch) of een paneel van onbewerkt hout. Kies ook voor een cementtegel om deze Scandinavische stijl te accentueren.

Wat kost een Scandinavische keuken?

Scandinavische keukens zijn er voor elk budget. Maar bij èggo besteden we veel aandacht aan het gebruik van materialen van kwaliteit zodat de Scandinavische keuken lang meegaat. Je koopt nu eenmaal niet elk jaar een nieuwe keuken, dus je investeert beter in duurzaamheid. Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Hoe groter de keuken, hoe hoger het budget. Een Scandinavische keuken met een kookeiland zal dan ook een groter budget vragen dan een gewoon recht model. Wil je je budget onder controle houden, dan kan dat onder meer door open planken te installeren in plaats van bovenkasten. Een open nis als bergruimte passen perfect in de Scandinavische keuken, dus dat is win-win! Voor een Scandinavische keukens op maat wordt namelijk eerst de ruimte volledig opgemeten waarna de keuken perfect geïntegreerd wordt in jouw ruimte en gepersonaliseerd volgens jouw wensen. Het is belangrijk voor ons dat jouw nieuwe Scandinavische keuken zich aanpast aan jouw interieur.