Keukenkranen:
huwelijk tussen stijl en gebruik

Enkele of dubbele spoelbak, ingebouwde straalkop of uittrekbare straalkop, doorstroombegrenzer om minder water te verbruiken, draaibare uitloop op slang en zelfs inklapbare kranen zodat je een raam kunt openen voor de gootsteen, … Onze modellen bestaan in keramiek, inox, … en passen perfect bij de vormgeving van je keuken. èggo selecteerde speciaal voor jou duurzame en betrouwbare kranen  die goed bestand zijn tegen kalkaanslag, lekdicht zijn en lang meegaan.

Mooi en handig, da’s dubbel meegenomen

Een keukenkraan moet niet alleen handig zijn, maar moet er ook mooi uitzien. Bij èggo begeleiden we je bij de keuze van de ideale vorm van je mengkraan. Is je keuken eerder geschikt voor een kraan in zwanenhals, een gebogen kraan of een rechte kraan? Vervolgens moet je jouw stijl bepalen: retro, modern of design. En als kers op de taart is er de afwerking. Klassieke messing, geborstelde inox, glanzend chroom of keramiek: de keuze is aan jou. En waarom zou je niet kiezen voor een spoelbak in roestvrij staal of een keramische spoelbak voor een extra elegante look?

Wat je voorkeur ook is, wij helpen je met plezier verder en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Dankzij ons grote aanbod kranen voor keukens ben je zeker van een perfecte afwerking van je kookruimte en geniet van je van onvergelijkbaar gebruiksgemak.

 

Kokend water rechtstreeks uit je kraan

Tegenwoordig komt er meer uit je kraan dan enkel koud of warm water! Kranen worden vandaag steeds gesofisticeerder als bron van zuiver, bruisend of zelfs kokend water. En je zorgt ermee voor onze planeet, door het gebruik van plastic flessen te beperken. Je kunt immers fris en gefilterd water drinken uit een slim uitgedachte kraan. Heb je zin in bruisend water of heb je à la minute kokend water nodig voor pasta of thee? Geen probleem dankzij de nieuwste generatie kraanwerk.

Ontdek de kraan die past bij je droomkeuken!

Keukenspoelbak

De spoelbak is zoveel meer dan een accessoire in de keuken. Hij is een onmisbaar onderdeel, want we brengen 60% van onze tijd door aan de spoelbak! Aangezien die heel wat functies heeft, moet hij kras- maar ook vet- en zuurbestendig zijn, want hij komt vaak in contact met voedingswaren of wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen.

Je spoelbak personaliseren

Elke keuken is uniek, dat begrijpen we bij èggo maar al te goed. Of je nu liever een smalle of brede spoelbak hebt, twee kuipen of een kuip met bakje, met of zonder afdruipgedeelte, ingewerkt in het werkblad of onderbouw voor een mooie, elegante afwerking... Tussen al onze modellen vind je ongetwijfeld de spoelbak die aan jouw noden voldoet.

Modellen voor elke behoefte

Voor je spoelbak hou je best rekening met zowel het esthetische als functionele aspect, ongeacht je persoonlijke smaak. Wil je een grote spoelbak om grote potten en pannen af te wassen? Of liever een smalle spoelbak zodat je meer plaats overhoudt op je werkblad?

Spoelbakken van grote keukens of  gootstenen met dubbele bak zijn ideaal voor grote gezinnen of personen die graag bezoek uitnodigen. Ze bieden namelijk veel plaats om potten en pannen af te wassen en zijn ideaal om grote voorwerpen af te spoelen. Een dubbele gootsteen is bovendien ook perfect om te multitasken: zo kun je de ene kant van het werkblad gebruiken om de afwas te doen terwijl je aan de andere kant het eten bereidt en je tegelijk het afdruiprek gebruikt om je vaat makkelijk te laten drogen! Ben je fan van moderne trends? Overweeg dan zeker een zwarte of witte spoelbak, voor een knappe monochrome keuken.

Optimaliseer je keukenruimte

Smalle spoelbakken zijn dan weer een uitstekende keuze voor kleine keukens aangezien ze minder plaats innemen op het werkblad en makkelijk in kleinere meubels passen. Heb je een kleine keuken, dan kies je dus best voor een smalle spoelbak. Kies trouwens ook voor andere opties, zoals een druiprek, een ingewerkte spoelbak in het werkblad, een keramische bak voor een elegante afwerking, … Laat je creativiteit de vrije loop!

Welk materiaal kies je voor je spoelbak ?

Onze spoelbakken zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, telkens met hun eigen voordelen. Hou je van modern design? Kies dan voor een spoelbak in roestvrij staal. Inox is niet alleen tijdloos, maar is ook onderhoudsvriendelijk. Ook keramische spoelbakken zijn een populaire keuze; dit materiaal is uitstekend bestand tegen krassen en slijtage. Recent zien we ook spoelbakken in composiet, vervaardigd uit verschillende materialen waaronder graniet of kwarts. Het is een extreem duurzaam materiaal dat goed tegen krassen, vlekken en warmte kan.

Bovendien beschikken we over een heel kleurenpalet voor onze spoelbakken, zodat ze bij elke keukenstijl passen. Een trendy voorbeeld? Mat zwart, perfect in combinatie met een cottage- of industriële stijl.

3 manieren om je spoelbak te plaatsen en zo optimaal in te werken

Liever ingebouwd, met randen die het werkblad lichtjes bedekken? Als je gekozen hebt voor een werkblad in graniet of composiet wordt je spoelbak eronder geplaatst, zodat hij onder het niveau van het werkblad komt. En waarom zou je, voor een esthetische toets, je spoelbak niet op dezelfde hoogte met het werkblad plaatsen voor één vlak geheel?

Sowieso vind je in ons uitgebreide gamma spoelbakken steeds de oplossing op maat, van de meest traditionele tot de meest originele! Een spoelbak kan je perfect afstemmen op wat je alle dagen nodig hebt, met het design dat je mooi vindt!

Voor je spoelbak heeft èggo betrouwbare partners geselecteerd :

Laat je inspireren

Gootsteen en kranen moeten op elkaar zijn afgestemd maar moeten ook perfect samengaan met de stijl van je keuken. Bij ons vind je een ruim aanbod aan materialen en kleuren met alle nieuwste trends van het moment.

Enkele tips & tricks

Ontdek al onze modellen van uitgeruste keukens

Een kennismaking