Keukenkranen:
huwelijk tussen stijl en gebruik

Enkele of dubbele spoelbak, ingebouwde straalkop of uittrekbare straalkop, doorstroombegrenzer om minder water te verbruiken, draaibare uitloop op slang en zelfs inklapbare kranen zodat je een raam kunt openen voor de gootsteen: er bestaan tal van modellen die perfect passen bij de vormgeving van je keuken. èggo heeft duurzame en betrouwbare kranen geselecteerd die goed bestand zijn tegen kalkaanslag, lekdicht zijn en langdurig functioneren.

Je keukenkraan moet niet alleen functioneel zijn, maar natuurlijk ook mooi. Eerst kies je de vorm van je mengkraan. Wat past het beste in je keuken: een zwanenhals, een gebogen of een rechte hals? Daarna kies je je stijl: retro, modern of design? Ook de afwerking verdient de nodige aandacht. Ga je voor een koperen kraan, of een uit geborsteld inox, chroom, …? Jij kiest.

Kokend water rechtstreeks uit je kraan

Tegenwoordig komt er meer uit je kraan dan enkel koud of warm water! Kranen worden vandaag steeds gesofisticeerder als bron van zuiver, bruisend of zelfs kokend water. En je zorgt ermee voor onze planeet, door geen plastic flessen meer in huis te halen. Je kunt immers fris en gefilterd water drinken uit een slim uitgedachte kraan. Heb je zin in bruisend water of heb je à la minute kokend water nodig voor pasta of thee? Geen probleem dankzij de nieuwste generatie kraanwerk.

Ontdek de kraan die past bij je droomkeuken!

Keukenspoelbak

Een niet te verwaarlozen accessoire

In de keuken brengen we 60% van onze tijd door aan de spoelbak! Aangezien die heel wat functies heeft, moet hij kras- maar ook vet- en zuurbestendig zijn, want hij komt vaak in contact met voedingswaren of wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen.

Of je nu liever een smalle of brede spoelbak hebt, twee kuipen of een kuip met bakje, met of zonder afdruipgedeelte, ingewerkt in het werkblad of onderbouw voor een mooie afwerking... je spoelbak moet mooi en functioneel tegelijk zijn.

Welk materiaal kies je voor je spoelbak ?

Tijdloos roestvrij staal, dat makkelijk is in onderhoud, of een alternatieve, moderne designversie? Je kunt ook kiezen voor een krasbestendige spoelbak in keramiek, of voor een duurzame spoelbak in composiet die bestand is tegen hoge temperaturen.

Bovendien beschikken we over een heel kleurenpalet voor onze spoelbakken. Een trendy voorbeeld? Mat zwart, perfect in combinatie met een cottage- of industriële stijl.

3 manieren om je spoelbak te plaatsen en zo optimaal in te werken

Liever ingebouwd, met randen die het werkblad lichtjes bedekken? Als je gekozen hebt voor een werkblad in graniet of composiet wordt je spoelbak eronder geplaatst, zodat hij onder het niveau van het werkblad komt. Tot slot – al  het wat geraffineerder mag – kan je ook beslissen om je spoelbak op gelijke hoogte met het werkblad te plaatsen - mooi vlak!

In elk geval vind je de oplossing op maat in ons uitgebreide gamma spoelbakken, van de meest traditionele tot de meest originele! Een spoelbak kan je perfect afstemmen op wat je alle dagen nodig hebt, met het design dat je mooi vindt!

Voor je spoelbak heeft èggo betrouwbare partners geselecteerd :

Laat je inspireren

Gootsteen en kranen moeten op elkaar zijn afgestemd maar moeten ook perfect samengaan met de stijl van je keuken. Bij ons vind je een ruim aanbod aan materialen en kleuren met alle nieuwste trends van het moment.

Enkele tips & tricks

Ontdek al onze modellen van uitgeruste keukens

Een kennismaking