De wasplaats, een multifunctionele bergruimte

De wasplaats is bovenal een erg functionele bergruimte, waar je je huishoudproducten, de stofzuiger, bezem, strijkplank, droogtrommel, een droogrek en alle andere schoonmaakspullen kunt stockeren. Wanneer de wasplaats in het verlengde van de keuken ligt, kan ze in bepaalde gevallen zelfs dienen als provisiekamer waar je voedingswaren bewaart op legplanken. Je merkt het: de inrichtingsmogelijkheden zijn quasi eindeloos.

Als ze is ontworpen als één volwaardige ruimte, is de wasplaats ook de plek waar we verschillende huishoudelijke karweien verrichten rond de was (wassen, strijken, …). Er is niet alleen plaats voor verschillende rekken en opbergkasten, er moet ook voldoende plaats zijn om vlot te bewegen tussen de wasmanden, de wasmachine, de droogkast, een eventueel droogrek en de strijkplank.

Opbergmeubelen voor een wasplaats op maat

èggo ontwikkelt gepersonaliseerde oplossingen die speciaal zijn uitgewerkt om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Tegelijk kan je er je wasproducten en bijbehorende toestellen makkelijk wegbergen.

Van de plaatsing van stopcontacten of van een gootsteen tot de voorziening van de waterafvoer: wij werken een plan op maat uit voor je wasplaats. Wij stellen je ook een reeks accessoires voor om de ruimte nog functioneler te maken: verticale opbergvakken, kledingstangen, manden of bakken om de was te sorteren, …

Of je wasplaats nu het verlengde van je keuken vormt of een volwaardige ruimte op zich is, ze verdient evenveel aandacht als je keuken.

Enkele adviezen en tips om je werkruimte praktisch en comfortabel te maken

  1. Meer harmonie? Dan kan je de kasten in je wasplaats best afstemmen op die in de rest van je interieur.
  2. Een werkblad bovenop je toestellen is handig om de was op te vouwen.
  3. Voorzie een waterpunt: da’s altijd handig. Met een gootsteen kun je een kledingstuk spoelen voor je het in de wasmachine steekt, kun je delicate was met de hand wassen of kun je een in de wasmachine achtergebleven kous uitwringen.
  4. Op legplanken kan je je huishoudproducten buiten het bereik van je kinderen plaatsen en zijn ze toch steeds binnen handbereik.
  5. Een kolomkast is ideaal om je bezems, de stofzuiger en onderhoudsproducten in te zetten.
  6. Hoge kasten vergroten de beschikbare opbergruimte.
  7. Werken met muziek maakt je taken lichter!

Wilt je je wasplaats inrichten?

Kom erover praten met onze specialisten in de winkel. Zij helpen je bij het ontwerp van een aangename en functionele wasplaats die perfect aansluit bij je interieur. Bovendien is het de ideale gelegenheid om onze showroom te bezoeken en ideeën op te doen.

Een winkel zoeken
Tips

Heb je een project?
Kom erover praten

Maak een afspraak