De wasplaats, een multifunctionele bergruimte

De wasplaats is bovenal een erg praktische bergruimte, waar je huishoudproducten, de stofzuiger, zwabber en dweil, de strijkplank, de droogtrommel, een droogrek en alle andere schoonmaakspullen kunt stockeren. Wanneer de wasplaats in het verlengde van de keuken ligt, kan ze in bepaalde gevallen zelfs dienen als provisiekamer waar je voedingswaren bewaart op legplanken.

Als ze is ontworpen als één volwaardige ruimte, is ze ook de plek waar we verschillende huishoudelijke karweien verrichten die te maken hebben met het verwerken van wasgoed (wassen, strijken, …). Er is niet alleen plaats voor verschillende rekken en opbergmeubelen, er moet ook voldoende plaats zijn om vlotjes te bewegen tussen de wasmanden, de wasmachine, de droogkast en de strijkplank.

Opbergmeubelen voor een wasplaats op maat

èggo ontwikkelt gepersonaliseerde oplossingen die speciaal zijn uitgewerkt om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Tegelijk kan je er je wasproducten en bijbehorende toestellen makkelijk wegbergen.

Van de indeling van stopcontacten over de plaatsing van een gootsteen tot de voorziening van de waterafvoer werken wij een plan op maat uit voor je wasplaats. Wij stellen je ook een reeks accessoires voor om de ruimte nog functioneler te maken: verticale opbergvakken, kledingstangen, manden of bakken om de was te sorteren, …

Of je wasplaats nu het verlengde van je keuken vormt of een volwaardige ruimte op zich is, ze verdient evenveel aandacht als je keuken.

Enkele adviezen om je werkruimte praktisch en comfortabel te maken

  1. Meer harmonie? Dan kan je de meubels in je wasplaats best afstemmen op die in je keuken.
  2. Een werkblad bovenop je toestellen vormt een comfortabele plek om de was op te vouwen.
  3. Voorzie een waterpunt: praktisch om een kledingstuk te spoelen voor het in de machine gaat, om delicaat wasgoed met de hand te wassen of om een in de wasmachine achtergebleven kous uit te wringen.
  4. Op legplanken kan je je huishoudproducten opslaan buiten het bereik van je kinderen; ze blijven echter makkelijk bereikbaar.
  5. Een kolomkast is een ideale opbergruimte voor bezems, de stofzuiger en onderhoudsproducten.
  6. Hoge meubelen vergroten de beschikbare opbergruimte.
  7. Werken met muziek maakt je taken lichter!

Wilt je je wasplaats inrichten?

Kom erover praten met onze specialisten in de winkel. Zij zullen je helpen bij het ontwerp van een aangename en praktische wasplaats die perfect is afgestemd op je keuken.

 

Een winkel zoeken
Tips

Heb je een project?
Kom erover praten

Maak een afspraak
Waarom een bijkeuken?

Een bijkeuken of wasplaats is specifiek bedoeld voor schoonmaakspullen en als opbergruimte. Het is dus een erg praktische ruimte. Hier wordt alles verzameld wat nodig is voor het onderhoud van het huishouden. Het is ook de ideale plaats om sommige toestellen te verbergen die niet bepaald esthetisch zijn maar wel onontbeerlijk.

Hoe richt ik mijn bijkeuken in?

Een bijkeuken moet vooral functioneel zijn! Je moet er open en gesloten opbergmogelijkheden voorzien, verticale vlakken, kleerhangers en andere nuttige accessoires … Bij èggo helpen we je bij het ontwerp van een praktische ruimte voor jouw voorraden en schoonmaakspullen.

Hoe groot moet mijn bijkeuken zijn?

Een bijkeuken is meestal een kleine ruimte van enkele vierkante meter (ongeveer 10). Het is dus cruciaal om je ruimte efficiënt in te richten en er maximaal voordeel uit te halen. In dat licht bieden wij tal van accessoires en opbergopties aan voor een bijkeuken op maat.

Een bijkeuken als verlengstuk van je keuken?

Dat is perfect mogelijk! Bij èggo vind je speciale meubels voor je bijkeuken die samenhangen met je keuken. Zo creëer je de nodige harmonie tussen deze beide ruimtes die vaak aangrenzend zijn. Maak kennis met onze gepersonaliseerde oplossingen.