Een witte keuken voor de liefhebber van rust en ruimte

Op zoek naar een nieuwe witte keuken? Lichte tinten in huis geven een gevoel van rust, zuiverheid en ruimte. Zachte tinten op de muren en lichte meubels creëren een unieke sfeer. Vanzelfsprekend past een witte keuken daar uitstekend bij. Èggo verkoopt witte keukens in diverse stijlen, zoals witte landelijke keukens, witte moderne keukens en witte keukens voor kleine ruimtes.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van witte keukens. Kies uit diverse stijlen, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan ons volledige aanbod voor witte keukens.

Chalet Blanc
Credo Blanc Alpin.jpg
Flash Blanc Brillant.jpg
Start5.jpg

Voor- en nadelen van een
witte keuken op een rijtje

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleur

Oogt fris en puur

Makkelijk mee combineren

Licht en ruimtegevoel

Sobere look

Nadelen

Neutrale kleur

Kan te clean overkomen

Zichtbaarheid van vuil

Je kan gemakkelijk kleurvariatie brengen in een witte keuken door te kiezen voor een witte keuken met een houten werkblad voor een Scandinavische sfeer, of door te combineren met bovenkasten in antracietgrijs voor een moderne look. Het voordeel van een witte keuken is dat hij past bij een oneindig aantal kleuren en afwerkingen, zodat je er elke stijl mee kan creëren. Laat je verbeelding de vrije loop!

Je kan kiezen voor een volledig witte keuken maar wel de keukenmuren in een andere kleur verven, of vloertegels in een contrasterende – bijvoorbeeld donkere - tint nemen. Jij kiest zelf de stijl die je aan je witte keuken wil geven.

Modellen witte keukens

Er zijn verschillende modellen witte keukens, zoals de witte keuken met eiland, de witte L-keuken, de witte U-keuken en de witte rechte keuken. Heb je liever een witte keuken met hoekopstelling? Dan is dat zeker mogelijk bij de keukenspecialist èggo.

Verder kan je kiezen voor een hoogglans witte keuken of een witte matte keuken. Een matte afwerking geeft meer tijdloze uitstraling terwijl hoogglans je witte keuken een chic designeffect geeft.

Je kan de heldere stijl van je witte keuken doortrekken naar de leefruimtes, bijvoorbeeld met een wit tv-meubel, of in de eetkamer met een witte buffetkast met glazen deurtjes, voor een landelijke sfeer. 

Je hebt niet veel ruimte voor je keuken? Dan is een witte keuken de beste keuze. Met bovenkast tot tegen het plafond en witte fronten, maak je je keuken visueel ruimer terwijl hij toch luchtig blijft. Ideaal voor kleine ruimtes!

Bekijk al onze witte keukens

Stijl witte keukens

Er zijn verschillende opties voor de stijl van een witte keuken. Hou je meer van:

De landelijke keuken

Kaderdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gezellige keuken. Ontdek hier alle witte landelijke keukens!

Ik ontdek
Ik ontdek

De moderne keuken

Strakke lijnen en vormen voor een modern en clean design. Ontdek hier alle moderne witte keukens!

Ik ontdek
Ik ontdek

De START keuken

Keukens voor een kleine ruimte, goed uitgerust en niet duur. Ontdek hier alle witte keukens voor een kleine ruimte!

Ik ontdek
Ik ontdek

Een witte keuken… maar welk wit?

Vaak denkt men ten onrechte dat een witte keuken een witte keuken is. Nochtans bestaan er meerdere tinten wit die telkens een andere uitstraling geven aan je keuken:

  • Klassiek wit
  • Alpenwit
  • Hoogglans wit
  • Mat wit
  • Wit beton
  • ...

FAQ’s

Waarom kies je voor een matte of hoogglans witte keuken?

De keuze voor een matte of voor een hoogglans witte keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het verschil zit vooral in de finale look van je keuken. Als je kiest voor een witte keuken in hoogglans, met gladde fronten, dan opteer je zeer waarschijnlijk ook voor eenvoudige handgrepen, geïntegreerde handgrepen of zelfs helemaal geen handgrepen, voor een design uitstraling.

Ga je voor een witte keuken met matte fronten, dan heb je de keuze tussen vlakke deuren of kaderdeuren – voor een tijdloze of eerder landelijke look.

Wat het onderhoud betreft, zie je bij een witte keuken met hoogglans afwerking sneller vlekken en vingerafdrukken, maar die zijn makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Bij een matte witte keuken vallen vingerafdrukken minder snel op. Het komt er dus op aan te kiezen wat het best past bij je levensstijl en wat de look is die je aan je witte keuken wil geven.

 

Hoe maak je een witte keuken gezellig?

Soms kan een volledig witte keuken te clean of kil overkomen. Hoe kan je ervoor zorgen dat een witte keuken toch gezelligheid uitstraalt? Werk met ruwe materialen zoals hout, bijvoorbeeld een werkblad in eik. Durf ook te gaan voor accentkleuren die de aandacht trekken. Zo kan je een van de muren een warme, contrasterende kleur geven of opteren voor een deel van de bovenkasten in een grijstint of een houttextuur.

Speel ook met de verlichting zodat die past bij de stijl van je keuken. Ledverlichting, hanglampen, of sfeervolle inbouwspots die geïntegreerd zijn in de bovenkasten, het kan allemaal! Je vindt zeker je gading in ons verlichtingsgamma van VITA – strakke en gedurfde designverlichting van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Om het totaalplaatje af te maken zet je hier en daar nog enkele leuke accessoires of heerlijk geurende planten en voilà, daar heb je je gezellige witte keuken!

 

Welke vloer past het beste bij een witte keuken?

In een keuken is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarom blijven tegels het meest populair voor de keukenvloer. Witte keukens worden vaak gecombineerd met een hout(look) vloer of met een donkergekleurde vloer zoals een marmeren of granieten vloer. Wanneer je de accessoires in dezelfde tinten neemt, creëer je een strakke, moderne look die toch niet kil aanvoelt.

Je toekomstige witte keuken is ook perfect te combineren met een trendy vloer in gewaxt beton of vloer met betonlook, waarmee je een industriële uitstraling creëert. Dit industriële uitzicht kan je nog versterken door ook te kiezen voor industrieel uitziende lampen of voor barkrukken in staal. Op die manier maak je de look compleet.

 

Welke kleur keukenblad past het beste bij een witte keuken?

Bij een witte keuken passen bijna alle kleuren werkbladen. Nogmaals, alles hangt af van de stijl die je aan je keuken wenst te geven. Zo kan je zeker opteren voor een werkblad in wit laminaat of in Fénix, ‘ton sur ton’. Wil je voor een contrast gaan, dan kies je een keukenwerkblad in een donkere kleur zoals zwart, grijs of antraciet. Verkies je een moderne designuitstraling, dan kan je een witte keuken nemen met een werkblad in graniet of in wit of lichtgrijs composiet.

Andere mooie afwerkingen zijn: een witte keuken met werkblad in laminaat, een witte keuken met ruwhouten blad of een witte keuken met een werkblad in betonlook. Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren.