Een witte keuken voor de liefhebber van rust en ruimte

Op zoek naar een nieuwe design keuken? Dan is wit misschien iets voor u. Lichte tinten in huis geven een gevoel van rust, zuiverheid en ruimte. Zachte tinten op de muren en lichte meubels creëren een unieke sfeer. Vanzelfsprekend past een witte keuken daar uitstekend bij.

Èggo verkoopt witte keukens in diverse stijlen : witte landelijke keukenswitte moderne keukens of witte keukens voor kleine ruimtes.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van design keukens met strakke lijnen. Kies uit diverse stijlen, afwerkingen en modellen! Zit jouw toekomstige keuken daar niet bij?

Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde showroom. Wij helpen je met je keuze.

Chalet Blanc
Credo Blanc Alpin.jpg
Flash Blanc Brillant.jpg
Start5.jpg

Voor- en nadelen van een
witte keuken op een rijtje

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleur

Oogt fris en puur

Makkelijk mee combineren

Licht en ruimtegevoel

Sobere look

Nadelen

Neutrale kleur

Kan te clean overkomen

Zichtbaarheid van vuil

Je kan gemakkelijk kleurvariatie brengen in een witte keuken door te kiezen voor een houten design werkblad voor een Scandinavische sfeer, of door te combineren met bovenkasten in antracietgrijs voor een moderne look. Het voordeel van een witte keuken is dat ze past bij een oneindig aantal kleuren en afwerkingen, zodat je er elke stijl mee kunt creëren. Laat je verbeelding de vrije loop!

Je kunt een strakke witte lijn aanhouden voor je keuken en de kleur naar voren halen door de keukenmuren in een andere kleur te verven, of vloertegels in een contrasterende – bijvoorbeeld donkere - tint nemen. Jij kiest zelf de stijl die je aan je witte keuken wilt geven.

Modellen witte keukens

Er zijn verschillende modellen witte keukens, zoals de keuken met eiland, in L-vorm, in U-vorm of de rechte keuken. Heb je liever een witte keuken met hoekopstelling? Ontwerp de keuken van je dromen bij èggo.

Je kunt ook spelen met de afwerking door te kiezen voor een hoogglans of matte witte keuken. Een matte afwerking geeft een meer tijdloze uitstraling aan je keuken terwijl hoogglans je witte keuken een chic en design effect geeft.

Droom je van een open keuken? Je kunt dan de stijl van je witte keukenmeubels doortrekken naar die van je leefruimtes, bijvoorbeeld met een wit tv-meubel in de zitkamer of een witte buffetkast met glazen deurtjes in de eetkamer. 

Je hebt niet veel ruimte voor je keuken? Dan is een witte keuken de beste keuze. Met bovenkasten tot tegen het plafond en witte fronten maak je je keuken visueel ruimer terwijl ze toch luchtig blijft. Ideaal voor kleine keukens!

Ontdek onze stijlen van witte keukens

Er zijn verschillende opties voor de stijl van een witte keuken. Hou je meer van:

De landelijke keuken

Kaderdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gezellige keuken. Ontdek hier alle witte landelijke keukens!

Ik ontdek
Ik ontdek

De moderne keuken

Strakke lijnen en vormen voor een modern en clean design. Ontdek hier alle moderne witte keukens!

Ik ontdek
Ik ontdek

Kleine keukens

Keukens voor een kleine ruimte, goed uitgerust en niet duur. Ontdek hier alle witte keukens voor een kleine ruimte!

Ik ontdek
Ik ontdek

Welk wit moet je kiezen voor een design keuken?

Vaak denkt men ten onrechte dat een witte keuken een witte keuken is. Nochtans bestaan er meerdere tinten wit die telkens een andere uitstraling geven aan je leefruimte:

  • Klassiek wit
  • Alpenwit
  • Hoogglans wit
  • Mat wit
  • Wit beton
  • ...

FAQ

Waarom kiezen voor een hoogglans of matte witte keuken ?

De keuze voor een matte of voor een hoogglans witte keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het verschil zit vooral in de finale look van je keuken. Als je kiest voor een witte keuken in hoogglans, met gladde fronten, dan opteer je zeer waarschijnlijk ook voor eenvoudige handgrepen, geïntegreerde handgrepen of zelfs helemaal geen handgrepen, voor een design uitstraling.

Je kunt je witte keuken ook temperen met matte fronten. Dan heb je de keuze tussen vlakke deuren of kaderdeuren – voor een tijdloze of eerder landelijke look.

Wat het onderhoud betreft, zie je bij een witte keuken met hoogglans afwerking sneller vlekken en vingerafdrukken, maar die zijn makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Bij een matte witte keuken vallen vingerafdrukken minder snel op. Het komt er dus op aan te kiezen wat het best past bij je levensstijl en welke look je aan je witte keuken wilt geven.

 

Hoe maak je je witte keuken gezellig ?

Soms kan een volledig witte keuken te kil overkomen. Hoe kan je ervoor zorgen dat een witte keuken toch gezelligheid uitstraalt? Werk met ruwe materialen zoals hout (een werkblad in eik, ...). Durf ook te gaan voor kleuraccenten die de aandacht trekken. Zo kun je een van de muren een warme, contrasterende kleur geven of opteren voor een deel van de bovenkasten van je nieuwe keuken in een grijstint (zijde of leisteen) of een houttextuur.

Een lichte keuken maakt een heel verschil ! Speel met de verlichting zodat die past bij de stijl van je keuken. LED-verlichting, hanglampen of sfeervolle inbouwspots die geïntegreerd zijn in de bovenkasten, het kan allemaal! Je vindt zeker je gading in ons verlichtingsgamma van Umage – armaturen in een strak en gedurfd design van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Om het totaalplaatje af te maken zet je hier en daar nog enkele leuke accessoires of heerlijk geurende planten en voilà! Je witte keuken wordt meteen pak gezelliger!

 

Welke vloer past het best bij een witte keuken ?

In een keuken is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarom blijven tegels het meest populair op dit vlak. Witte keukens worden vaak gecombineerd met een (imitatie)houten vloer of met een donkergekleurde vloer zoals een marmeren of granieten vloer. Wanneer je de accessoires in dezelfde tinten neemt, creëer je een  moderne en verzorgde look die toch niet kil aanvoelt.

Je toekomstige witte keuken is ook perfect te combineren met een trendy vloer in gepolijst beton of betonlook, waarmee je een industriële uitstraling creëert. Dit industriële uitzicht kun je nog versterken door ook te kiezen voor industrieel uitziende lampen of voor barkrukken in staal.

 

Welke kleur keukenblad past het best bij een witte keuken?

Bij werkbladen in een witte keuken passen bijna alle kleuren . Nogmaals, alles hangt af van de stijl die je aan je keuken wenst te geven. Je kunt je niet vergissen als je opteert voor een werkblad in laminaat of in Fénix, ‘ton sur ton’.

Wil je voor een contrast gaan, dan kies je een keukenwerkblad in een donkere kleur zoals zwart of antracietgrijs. Verkies je een modern design, dan kun je een witte keuken nemen met een werkblad in graniet of in wit of lichtgrijs composiet.

Andere mooie afwerkingen zijn: een witte keuken met werkblad in laminaat, een ruwhouten werkblad of een werkblad met betonlook. Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren.