Een zwart-witte keuken voor de liefhebber
van een sterke designuitstraling

Op zoek naar een nieuwe zwart-witte keuken? Een zwart-witte keuken heeft een krachtige uitstraling. Met gladde kastfronten past de zwart-witte keuken heel goed in een modern designinterieur, maar er zijn ook zwart-witte keukens gecombineerd met hout, voor een eerder landelijke of Scandinavische stijl. Èggo verkoopt zwart-witte keukens in diverse stijlen, zoals zwart-witte landelijke keukens, moderne keukens en zwart-witte keukens voor kleine ruimtes.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van zwart-witte keukens. Kies uit diverse stijlen, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan ons volledige aanbod voor zwart-witte keukens.

Voor- en nadelen van een zwart-witte keuken op een

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleuren

Oogt grafisch en krachtig

Makkelijk te combineren

Sober design

Nadelen

Neutrale kleuren

Evenwicht bewaren

 

 

Stel je nieuwe zwart-witte keuken samen op maat en kies zelf welke elementen je in het wit wil, en welke in het zwart. Neem bijvoorbeeld een volledig witte keuken met een zwart werkblad, of een werkblad in houtafwerking. Je kan ook zwarte onderkasten en kolomkasten combineren met witte bovenkasten. Een 3D-ontwerp geeft je een perfect idee van het uiteindelijke resultaat van jouw zwart-wit keuken. In een zwart-witte keuken houd je je wel best aan die twee kleuren, anders wordt het al snel te chaotisch. Alleen een houten accent kan wel, bijvoorbeeld voor het werkblad. Het is ook belangrijk om in een zwart-witte keuken beide kleuren goed te doseren om een harmonieus geheel te bereiken. Ook de accessoires houd je in zwart of wit.

Modellen zwart-witte keukens

Er zijn verschillende modellen zwart-witte keukens, zoals de zwart-witte keuken met eiland, de zwart-witte L-keuken, de zwart-witte U-keuken en de zwart-witte rechte keuken. Heb je liever een zwart-witte keuken met hoekopstelling? Stel de keuken van je dromen samen bij èggo. Verder kan je kiezen voor een hoogglans zwart-witte keuken of een zwart-witte matte keuken. Mat geeft een meer tijdloze designuitstraling aan je keuken terwijl hoogglans een extra gesofisticeerde toets toevoegt. Het is ook mogelijk om matzwarte fronten te combineren met fronten in witte hoogglans, wat je keuken meteen lichter maakt. Je kan het zwart-wit van je keuken doortrekken naar de leefruimtes, bijvoorbeeld voor het tv-meubel, de buffetkast of de zitbank. 

Je zoekt een keuken in zwart-wit voor een kleine ruimte?

De combinatie van zwart en wit is daarvoor perfect. Met bovenkasten tot tegen het plafond en fronten in zwart en wit, maak je je keuken visueel ruimer terwijl hij toch luchtig blijft door het wit, met een designtoets door het zwart. Ideaal voor kleine ruimtes met pit!

 Bekijk al onze keukens in zwart-wit

Stijl zwart-witte keukens

Er zijn verschillende opties voor de stijl van een zwart-witte keuken. Hou je meer van:

Kaderdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gezellige keuken. Ontdek hier alle landelijke keukens in zwart-wit!

Keuken in zwart-wit…
maar welk zwart en wit?

De ene zwart-wit keuken is de andere niet. Binnen die twee kleuren zijn er heel wat schakeringen die elk een andere uitstraling geven aan je keuken:

  • Klassiek wit
  • Alpenwit
  • Hoogglans wit
  • Mat wit
  • Wit beton
  • Klassiek zwart
  • Antracietgrijs
  • Leisteen grijs
  • Grijs beton
 

FAQ’s

Waarom kies je voor een matte of hoogglans zwart-witte keuken?

De keuze voor een matte of hoogglans keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het verschil zit vooral in de finale look van je keuken. Als je kiest voor een zwart-witte keuken in hoogglans, met gladde fronten, dan opteer je zeer waarschijnlijk ook voor eenvoudige handgrepen, geïntegreerde handgrepen of zelfs helemaal geen handgrepen, voor een design uitstraling.

Ga je eerder voor een zwart-witte keuken met matte fronten, dan heb je de keuze tussen vlakke deuren of kaderdeuren – voor een tijdloze of eerder rustieke look.

 

Hoe maak je een zwart-witte keuken gezellig? 

Met een zwart-witte keuken kan je alle kanten uit. Denk wel goed na over de dosering van de kleuren. Meer wit is uiteraard frisser en lichter, terwijl meer zwart heel sfeervol kan zijn. In een tweekleurige keuken is het aan te raden om ook nog een andere kleur toe te voegen, omdat je dan het evenwicht tussen wit en zwart riskeert te verstoren. Hout is hierop de enige uitzondering: het past perfect bij een zwart-wit keuken, bijvoorbeeld voor het werkblad of een nis. Hout brengt ook, deels door zijn uitstraling van ‘natuurlijk materiaal’, een dosis warmte en gezelligheid in je keuken.

Speel ook met de verlichting zodat die past bij de stijl van je keuken. Ledverlichting, hanglampen, of sfeervolle inbouwspots die geïntegreerd zijn in de bovenkasten, het kan allemaal! Je vindt zeker je gading in ons verlichtingsgamma van VITA – strakke en gedurfde designverlichting van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Om het totaalplaatje af te maken zet je hier en daar nog enkele leuke accessoires of heerlijk geurende planten en voilà, daar heb je je gezellige zwart-witte keuken!

 

Welke vloer past het beste bij een zwart-witte keuken?

In een keuken is het heel belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarom blijven tegels het meest populair voor de keukenvloer. Ook hier moet je de juiste keuzes maken. Keukens in zwart-wit worden vaak gecombineerd met ofwel een donkere vloer om meer karakter toe te voegen ofwel met een lichtgekleurde vloer om het geheel luchtiger te maken. Geen zin om de knoop door te hakken? Dan zijn er nog twee alternatieven. De combinatie van zwart met wit past ook goed bij een donkergrijze vloer – een stijl die nooit uit de mode raakt! Wil je wat meer body geven aan je keuken? Dan zijn vloertegels met houtimitatie de perfecte keuze. Zorg wel voor een houttint die past bij eventuele andere elementen in houtafwerking.

Je toekomstige zwart-witte keuken is ook perfect te combineren met een trendy vloer in gewaxt beton of vloer met betonlook, waarmee je een industriële uitstraling creëert. Dit industriële uitzicht kan je nog versterken door ook te kiezen voor industrieel uitziende lampen of voor barkrukken in staal. Op die manier maak je de look compleet.

 

Welke kleur keukenblad past het beste bij een zwart-witte keuken? 

Bij een zwart-witte keuken passen vooral witte of zwarte werkbladen in laminaat of FENIX. Wil je voor een sterk contrast gaan, dan kies je een zwart keukenwerkblad bij een witte keuken.

Andere mooie afwerkingen zijn: een zwart-witte keuken met werkblad in laminaat, een ruwhouten blad of met een werkblad in marmer of betonlook. Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren. Een zwart-witte keuken met werkblad in laminaat, een zwart-witte keuken met eiken blad, een zwart-witte keuken met marmeren blad en een zwart-witte keuken met betonnen blad. Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren.