Zwart is voor liefhebbers van retro en van warm en elegant design

Op zoek naar een nieuwe keuken ? Zwarte keukens met gladde frontpanelen zijn synoniem met elegantie en warmte. Ze passen als gegoten in elk modern interieur. Ze bestaan ook in een landelijke versie, met zwarthouten lijstdeuren en glazen deuren voor een retro cafélook. Bij èggo vind je zwarte keukens in uiteenlopende stijlen: zwarte landelijke keukenzwarte moderne keuken of zwarte keuken voor kleine ruimtes.

Credo Ardoise.jpg
Touch Noir Blanc Alpin
Touch Noir.jpg

Voordelen en nadelen van zwarte keukens

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleur

Sober en warm

Makkelijk te combineren

Vuil weinig zichtbaar

Geeft de ruimte pit

Nadelen

Opvallende kleur

Soms te donker

Moeilijk te doseren kleur (geheel zwarte look of enkele toetsen ?)

Kan kleine ruimtes nog krapper doen lijken

Zwart, grijs, wit…
Speel met kleuren!

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een zwarte keuken alleen maar zwart kan zijn. Er bestaan echter diverse varianten die jouw keuken telkens een ander aspect verlenen in functie van de gekozen kleur.

  • Klassiek zwart
  • Antracietgrijs
  • Leisteengrijs
  • Mat zwart

Je kunt ook kleurvariaties aanbrengen in een zwarte keuken door te kiezen voor een werkblad in imitatiehout (eik, …), in onbewerkt hout of in natuursteen (marmer, graniet, …). Je kunt ook gaan voor een gemengd design met lage keukenmeubels in een houten afwerking en zwarte bovenkasten of omgekeerd. Als je je wilt beperkten tot meer klassieke tinten, kun je opteren voor een zwarte keuken met witte bovenkasten. Alles in combinatie met een werkblad in blank hout, zoals  ons model Laser leisteengrijs & wit.

Voor je elektrische apparaten en je kranen dienen zich twee mogelijkheden aan. Je kunt kiezen voor toestellen, een spoelbak en kraanwerk met een zwarte afwerking. Oven, dampkap, gootsteen met één of twee spoelbakken, … Alles is mogelijk. Ze gaan naadloos samen in jouw zwarte keuken en creëren een elegante total black look. Uiteraard kun je ook de eenvoud laten primeren met een meer klassieke afwerking en een klassieke, tijdloze finish in geborsteld aluminium.

Je kunt de uitstraling van je zwarte keuken nog versterken door de muren te schilderen. Ook hier zijn er twee opties! Je kunt gaan voor homogeniteit en de muren verven in dezelfde kleur als je keuken. Dit zal de keukenruimte visueel afbakenen. Je moet er wel op letten dat je geen blokeffect creëert dat zwaar kan overkomen. Je zou ook kunnen opteren voor contrast en meer licht brengen door de muren in een lichte, natuurlijke kleur te verven (bijvoorbeeld witte muren). Hetzelfde geldt als je muren wilt betegelen, bijvoorbeeld voor een dressoir.

Zoek je een zwarte keuken voor kleine ruimtes?

Met haar kleine omvang komt een zwarte keuken ook tot haar recht in een eerder krappe ruimte. Je moet wel zorgen voor voldoende licht en je moet letten op de kleur van de muren en de vloer. In een donkere plaats kan een zwarte keuken snel krap lijken. Het is dus belangrijk dat je ruimte veel daglicht heeft. Dankzij bovenkasten tot tegen het plafond, zal je keuken zich visueel uitrekken en nog meer karakter krijgen.

Ontdek de kleine zwarte keukens

 

Ontdek onze zwarte keukens

Er bestaan verschillende modellen zwarte keukens : met centraal eiland, in L-vorm, in U-vorm of recht. Heb je liever een zwarte keuken in een hoek? Of verkies je een open keuken, die je kunt combineren met je leefruimte via het tv-meubel, de tafel en de stoelen? Bij èggo vind je tal van opties als het gaat om de stijl van je zwarte keuken.

De landelijke keuken

Lijstdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gastvrije keuken. Ontdek de verschillende modellen van landelijke zwarte keukens.

Ik ontdek
Ik ontdek

De moderne keuken

Zuivere lijnen en vormen voor een modern en verzorgd design. Ontdek de verschillende moderne zwarte keukens.

Ik ontdek
Ik ontdek

De START keuken

Goed uitgeruste, betaalbare keukens voor kleine ruimtes. Ontdek de verschillende kleine zwarte keukens.

 

Ik ontdek
Ik ontdek

Waarom kiezen voor een glanzende of matte zwarte keuken?

De keuze tussen een matte of glanzende keuken hangt vooral af van jouw eigen smaak. Het grootste verschil schuilt vooral in het finale uitzicht van je keuken. Als je kiest voor een glanzende zwarte keuken met gladde frontpanelen, kies je waarschijnlijk ook voor eenvoudige design handgrepen, en zelfs ingewerkte handgrepen voor een gesofisticeerde look.

Als je eerder neigt naar een matte zwarte keuken, kun je kiezen voor gladde deuren en een tijdloze look of lijstdeuren voor een landelijk of kroegeffect. Deze keukenmeubels zijn erg trendy en kennen vandaag veel succes.

Het onderhoud is een ander aandachtspunt. In een gelakte keuken kun je vlekken en vingerafdrukken sneller zien. Alles is echter in een wip weer schoongemaakt  met een vochtig doekje. In een matte keuken vallen vingerafdrukken veel minder op. Je maakt dus je eigen keuze in functie van jouw manier van leven en het gewenste uitzicht van jouw keuken.

 

Hoe breng je sfeer in een zwarte keuken? 

Het valt wel eens voor dat een volledig zwarte keuken te koud overkomt. Hoe kun je zo’n keuken sfeervoller maken? Door te werken met ruwe materialen zoals hout (werkblad in eik …). Denk ook aan kleuraccenten om de aandacht te trekken. Je kunt bijvoorbeeld één van de muren verven in een pastelkleur (poederroze, oker, watergroen, …) of bekleden met behangpapier met baksteeneffect voor een uitgesproken loftstijl. Geen zin in een geheel zwarte look voor jouw keuken? Doorbreek die look dan met een niche of bovenkasten met een houten afwerking.

Speel ook met de verlichting en pas ze aan aan de stijl van je keuken. LED-verlichting, hanglampen of mooie inbouwspots onder de bovenkasten? Alles kan! Je vindt vast je gading in ons mooie gamma van Umage-armaturen – kwaliteitsarmaturen met een strak en gedurfd design tegen een betaalbare prijs. Voorzie tot slot nog enkele mooie decoratieve elementen met leuke accessoires en geurige planten en tada! Je zwarte keuken wordt er een pak sfeervoller op!

Ontdek alle verlichting

 

 

Welke vloer past het best in een zwarte keuken?

 

In een keuken is het onderhoudsgemak van de vloer erg belangrijk. Daarom blijft een tegelvloer hier de toon zetten. Zwarte keukens gaan vaak samen met een vloer in (imitatie)hout of een lichtere vloer zoals marmer of licht graniet. Aan de hand van sobere accessoires kun je een modern en verzorgd design creëren zonder dat het geheel te koud wordt.

Jouw toekomstige zwarte keuken zal ook erg goed samengaan met de huidige trend van vloeren in gepolijst beton of imitatiebeton die een industrieel aspect in het leven roepen. Je kunt die industriële look nog versterken door lampen te installeren die lijken op industriële lampen of door stalen barkrukken te voorzien.

Laten we samen praten over jouw project

Advies nodig van een van onze keukenspecialisten ? Bij èggo ben je welkom in onze talrijke showrooms in heel België. Zoek de showroom bij jou in de buurt en maak een afspraak met een van onze adviseurs. Samen werken we een keukenplan op maat uit.

Maak een afspraak