Een zwarte keuken voor de liefhebbers van retro en van warm, elegant design

Op zoek naar een nieuwe zwarte keuken? Een zwarte keuken is stijl- en sfeervol. Een zwarte keuken met gladden kastfronten past prima bij een modern designinterieur, maar er zijn ook zwarte keukens in landelijke stijl met kaderdeuren of deuren met glas, voor een echte retro bistrostijl. Èggo verkoopt zwarte keukens in diverse stijlen: zwarte landelijke keukens, zwarte moderne keukens en zwarte keukens voor kleine ruimtes.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van zwarte keukens. Kies uit diverse stijlen, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan ons volledige aanbod voor zwarte keukens.

Credo Ardoise.jpg
Touch Noir Blanc Alpin
Touch Noir.jpg

Voor- en nadelen van een zwarte keuken op een rijtje

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleur

Stemmig en warm

Makkelijk te combineren

Vuil is niet goed zichtbaar

Geeft karakter aan je keuken

Nadelen

Te overheersende kleur

Kan te somber zijn

Moeilijk te doseren

Kan kleine ruimtes benauwd maken

Je kan gemakkelijk kleurvariatie brengen in een zwarte keuken door te kiezen voor een zwarte keuken met een afwerking in hout (bijvoorbeeld eik), in ruw hout of in natuursteen zoals marmer of graniet. Het kan ook erg mooi zijn om te combineren, door bijvoorbeeld hout te nemen voor de onderkasten en zwart voor de bovenkasten, of omgekeerd. Blijf je liever in de meer klassieke kleuren, dan kan je je zwarte keuken combineren met witte bovenkasten in combinatie met een werkblad in lichtgekleurd hout zoals het model Laser in leisteengrijs en wit.

Voor de elektrische toestellen en het kraanwerk zijn er twee mogelijkheden. Je kan opteren voor toestellen, gootsteen en kranen in het zwart – oven, dampkap, enkele of dubbele spoelbak, … alles is mogelijk. Ze passen perfect bij je zwarte keuken en zorgen voor een complete en extra chique look. Een andere mogelijkheid is om te gaan voor een meer klassieke aanpak met toestellen en kraanwerk in geborsteld aluminium, voor een tijdloze look.

Ontwerp je eigen stijl voor je zwarte keuken door de keukenmuren in te verven. Ook hier twee mogelijkheden. Kies voor homogeniteit door de muren dezelfde kleur als je keuken te geven. Daarmee creëer je een visuele afbakening van je keuken. Let wel op dat het geheel niet te zwaar oogt. De tweede optie is een contrasterende, lichtere kleur op de muren. Dezelfde mogelijkheden zijn er voor de tegels.

Modellen zwarte keukens

Er zijn verschillende modellen zwarte keukens, zoals de zwarte keuken met eiland, de zwarte L-keuken, de zwarte U-keuken en de zwarte rechte keuken. Heb je liever een zwarte keuken met hoekopstelling? Dan is dat zeker mogelijk. Verder kan je kiezen voor een hoogglans zwarte keuken of een zwarte matte keuken. Mat is erg trendy en geeft een tijdloze uitstraling, terwijl hoogglans een gesofisticeerde toets aan je zwarte keuken geeft. Je kan de stijl van je zwarte keuken doortrekken naar de leefruimtes, bijvoorbeeld met een zwart tv-meubel, of in de eetkamer met een zwarte buffetkast met glazen deurtjes, voor een landelijke of bistrosfeer. 

Je zoekt een zwarte keuken voor een kleine ruimte?

Een zwarte keuken is perfect aan te passen voor een kleinere ruimte. Houd wel rekening met de lichtinval en de kleuren van de muren en de vloer. In een ruimte met minder licht kan een zwarte keuken benauwend aanvoelen. Met bovenkasten die reiken tot het plafond word je keuken ook visueel ruimer en krijgt hij nog meer karakter.

Bekijk al onze zwarte keukens

Stijl zwarte keukens

Er zijn verschillende opties voor de stijl van een zwarte keuken. Hou je meer van:

De landelijke keuken

Kaderdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gezellige keuken. Ontdek hier onze landelijke zwarte keukens!

Ik ontdek
Ik ontdek

De moderne keuken

Strakke lijnen en vormen voor een modern en clean design. Ontdek hier onze moderne zwarte keukens! 

Ik ontdek
Ik ontdek

De START keuken

Keukens voor kleine ruimtes, goed uitgerust en niet duur. Ontdek hier onze zwarte keukens voor kleine ruimtes!

Ik ontdek
Ik ontdek

Een zwarte keuken… maar welk zwart?

De ene zwarte keuken is de andere niet; er bestaan heel wat variaties in zwart, die elk een andere uitstraling geven aan je keuken:

  • Klassiek zwart
  • Mat zwart
  • Glanzend zwart

FAQ’s

Waarom kies je voor een matte of hoogglans zwarte keuken? 

De keuze voor een matte of voor een hoogglans zwarte keuken hangt vooral af van je eigen smaak. Het verschil zit vooral in de finale look van je keuken. Als je kiest voor een zwarte keuken in hoogglans, met gladde fronten, dan opteer je zeer waarschijnlijk ook voor eenvoudige designhandgrepen of geïntegreerde handgrepen, voor een gesofisticeerde uitstraling.

Ga je voor een zwarte keuken met matte fronten, dan heb je de keuze tussen vlakke deuren voor een tijdloze look of voor kaderdeuren met een eerder landelijk of bistro-effect.

Wat het onderhoud betreft, zie je bij een zwarte keuken met hoogglans afwerking sneller vlekken en vingerafdrukken, maar die zijn makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Bij een matte zwarte keuken vallen vingerafdrukken veel minder snel op. Het komt er dus op aan te kiezen wat het best past bij je levensstijl en wat de look is die je aan je zwarte keuken wil geven.

 

Hoe maak je een zwarte keuken gezellig? 

Soms kan een volledig zwarte keuken te donker overkomen. Hoe kan je ervoor zorgen dat een zwarte keuken toch gezelligheid uitstraalt? Werk met ruwe materialen zoals hout, bijvoorbeeld voor een werkblad in eik. Durf ook te gaan voor accentkleuren die de aandacht trekken. Zo kan je een van de muren verven in een pastelkleur (poederroze, oker, watergroen, …) of behangpapier gebruiken met baksteenpatroon voor een echte loftstijl. Heb je geen zin in een volledig zwarte keuken? Doorbreek de kleur dan, bijvoorbeeld met bovenkasten in houtafwerking.    

Speel ook met de verlichting zodat die past bij de stijl van je keuken. Ledverlichting, hanglampen, of sfeervolle inbouwspots die geïntegreerd zijn in de bovenkasten, het kan allemaal! Je vindt zeker je gading in ons verlichtingsgamma van VITA – strakke en gedurfde designverlichting van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Om het totaalplaatje af te maken zet je hier en daar nog enkele leuke accessoires of heerlijk geurende planten en voilà, daar heb je je gezellige zwarte keuken!

 

Welke vloer past het beste bij een zwarte keuken? 

In een keuken is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarom blijven tegels het meest populair voor de keukenvloer. Zwarte keukens worden vaak gecombineerd met een hout(look) vloer of met een lichter gekleurde vloer zoals een marmeren of granieten vloer in een lichtgekleurde uitvoering. Wanneer je de accessoires sober houdt, kan je zorgen voor een strakke, moderne look die toch niet kil aanvoelt.

Je toekomstige zwarte keuken is ook perfect te combineren met een trendy vloer in gewaxt beton of een vloer met betonlook, waarmee je een industriële uitstraling creëert. Dit industriële uitzicht kan je nog versterken door ook te kiezen voor industrieel uitziende lampen of voor barkrukken in staal. Op die manier maak je de look compleet.

 

Welke kleur keukenblad past het beste bij een zwarte keuken?

Bij een zwarte keuken passen heel veel kleuren werkbladen. Zo kan je zeker opteren voor een werkblad in zwart laminaat of in Fénix, ‘ton sur ton’. Verkies je een moderne designuitstraling, dan kan je een zwarte keuken nemen met een werkblad in graniet of in composiet.

Andere mooie afwerkingen zijn: een zwarte keuken met werkblad in laminaat, met een ruwhouten werkblad of een werkblad in betonlook. Bekijk alle keukens in verschillende stijlen op onze website en laat je inspireren.