Zwart is voor liefhebbers van retro en van warm en elegant design

Op zoek naar een nieuwe keukenZwarte keukens met gladde frontpanelen staan gelijk aan elegantie en warmte en passen als gegoten in elk modern interieur. Ze bestaan ook in een landelijke stijl, met lijstdeuren in zwart hout en glazen deuren voor een retro bistro-look. Bij èggo vind je zwarte keukens in uiteenlopende stijlen: zwarte landelijke keukenzwarte moderne keuken of zwarte keuken voor kleine ruimtes.

Credo Ardoise.jpg
Touch Noir Blanc Alpin
Touch Noir.jpg

Voordelen en nadelen van zwarte keukens

Voordelen

Neutrale, tijdloze kleur

Sober en warm

Makkelijk te combineren met andere kleuren

Kastfronten zijn ongevoelig voor vuil

Geeft de ruimte pit

Nadelen

Opvallende kleur

Het maakt de ruimte soms donker

Moeilijk te doseren kleur (geheel zwarte look of enkele toetsen ?)

Kan kleine ruimtes nog krapper doen lijken

Zwart, grijs, wit…
Speel met kleuren!

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een zwarte keuken per se diepzwart moet zijn. Er bestaan echter diverse varianten die jouw keuken telkens een ander aspect verlenen in functie van de gekozen kleur.

  • Klassiek zwart
  • Antracietgrijs
  • Leisteengrijs
  • Mat zwart

Je kunt ook kleurvariaties aanbrengen in een zwarte keuken door te kiezen voor een werkblad in imitatiehout (eik, …), in onbewerkt hout of in natuursteen (marmer, graniet, …). Je kunt ook gaan voor een gemengd design met lage keukenmeubels in hout en zwarte bovenkasten of omgekeerd. Als je je wilt beperkten tot meer klassieke tinten, kun je opteren voor een zwarte keuken met witte bovenkasten. Alles in combinatie met een werkblad in blank hout, zoals ons model Laser leisteengrijs & wit.

Voor je elektrische apparaten en je kranen dienen zich twee mogelijkheden aan. Je kunt ervoor kiezen om je toestellenspoelbak en kraanwerk in het zwart te laten afwerken. Oven, dampkap, gootsteen met één of twee spoelbakken, … Alles kan. Ze gaan naadloos samen in jouw zwarte keuken en creëren een zeer moderne en elegante total black look. Uiteraard kun je ook de eenvoud laten primeren met een tijdloze afwerking en een finish in geborsteld aluminium, voor een eerder klassieke decoratie.

Je kunt de uitstraling van je zwarte keuken nog versterken door de muren te schilderen. Ook hier zijn er twee opties! Je kunt gaan voor homogeniteit en de muren verven in dezelfde kleur als je keuken. Als je keuken doorloopt in je woonkamer of eetkamer, wordt de keukenruimte visueel afgebakend van de rest van je interieur. Let wel op dat je geen blokeffect creëert, dat zwaar kan overkomen. Je kunt ook contrast creëren en je ruimte lichter maken door de muren in een lichte, natuurlijke kleur te verven (bijvoorbeeld wit). Hetzelfde geldt als je muren wilt betegelen: kies naargelang de gewenste decoratie voor een spatwand in zwart of wit.

Zoek je een zwarte keuken voor kleine ruimtes?

Een zwarte keuken komt ook tot haar recht in een eerder krappe ruimte. Je moet wel zorgen voor voldoende licht en je moet letten op de kleur van de muren en de vloer. In een donkere plaats kan een zwarte keuken snel krap lijken. Het is dus belangrijk dat je ruimte veel daglicht heeft. Dankzij bovenkasten tot tegen het plafond, zal je keuken zich visueel uitrekken en nog meer karakter krijgen.

Ontdek de kleine zwarte keukens

 

Ontdek onze zwarte keukens

Er bestaan verschillende modellen zwarte keukens: met kookeiland, in L-vorm, in U-vorm of recht. Heb je liever een zwarte keuken in een hoek? Of verkies je een open keuken die je dankzij het tv-meubel, een dressoir, de tafel en de stoelen kunt laten aansluiten bij je leefruimte? Bij èggo vind je tal van opties als het gaat om de stijl van je zwarte keuken.

De landelijke keuken

Lijstdeuren en stijlvolle handgrepen voor een gastvrije keuken. Ontdek de verschillende modellen van landelijke zwarte keukens.

Ik ontdek
Ik ontdek

De moderne keuken

Zuivere lijnen en vormen voor een modern en verzorgd design. Ontdek de verschillende moderne zwarte keukens.

Ik ontdek
Ik ontdek

De START keuken

Goed uitgeruste, betaalbare keukens voor kleine ruimtes. Ontdek de verschillende kleine zwarte keukens.

 

Ik ontdek
Ik ontdek

Waarom kiezen voor een glanzende of matte zwarte keuken?

De keuze tussen een matte of glanzende keuken hangt vooral af van jouw eigen smaak. Het grootste verschil schuilt vooral in het finale uitzicht van je keuken. Als je kiest voor een zwarte keuken met gladde en glanzende frontpanelen, kies je waarschijnlijk ook voor eenvoudige design handgrepen, misschien zelfs voor ingewerkte handgrepen voor een gesofisticeerde look.

Als je eerder naar een  zwarte keuken in mat effect neigt, kun je kiezen voor gladde deuren en een tijdloze look of lijstdeuren voor een landelijke of bistro-sfeer. Deze keukenmeubels zijn erg trendy en kennen vandaag veel succes.

Het onderhoud is een ander aandachtspunt. Op de kastfronten van een gelakte keuken zijn vlekken en vingerafdrukken sneller zichtbaar. Alles is echter in een wip weer schoongemaakt met een vochtige doek. In een matte keuken vallen vingerafdrukken veel minder op. Je maakt dus je eigen keuze in functie van jouw manier van leven en het gewenste uitzicht van jouw keuken.

Hoe breng je sfeer in een zwarte keuken? 

Het valt wel eens voor dat een volledig zwarte keuken te koud overkomt. Hoe kun je zo’n keuken sfeervoller maken? Door te werken met ruwe materialen zoals hout (werkblad in eik …). Denk ook aan kleuraccenten om de aandacht te trekken. Je kunt bijvoorbeeld een muur verven in een pastelkleur (poederroze, oker, watergroen, …) of bekleden met behangpapier met baksteeneffect voor een uitgesproken loftstijl. Geen zin in een geheel zwarte look voor jouw keuken? Doorbreek die look dan met een niche of bovenkasten in hout.

Speel ook met de verlichting en pas ze aan aan de look van je keuken. Ledverlichting, hanglampen of mooie inbouwspots onder de bovenkasten? Alles kan! Je vindt vast je gading in ons mooie gamma van VITA-armaturen – kwaliteitsarmaturen met een strak en gedurfd design tegen een betaalbare prijs. Voorzie tot slot nog enkele mooie decoratieve elementen met leuke accessoires en geurige planten en tadaa! Je zwarte keuken wordt er een pak sfeervoller op!

Ontdek alle verlichting

 

 

Welke vloer past het best in een zwarte keuken?

 

In een keuken is het onderhoudsgemak van de vloer erg belangrijk. Daarom blijft een tegelvloer hier de toon zetten. Zwarte keukens gaan vaak samen met een vloer in (imitatie)hout of een lichtere vloer zoals marmer of licht graniet. Aan de hand van sobere accessoires kun je een modern en verzorgd design creëren zonder dat de decoratie van je ruimte te koel aanvoelt.

Jouw toekomstige zwarte keuken zal ook erg goed samengaan met een vloer in gepolijst beton of imitatiebeton, waarmee je  een industriële sfeer creëert. Je kunt die industriële look nog versterken door lampen te installeren die lijken op industriële lampen of door stalen barkrukken te voorzien.

Laten we samen praten over jouw project

Advies nodig van een van onze keukenspecialisten ? Bij èggo ben je welkom in onze talrijke showrooms in heel België. Zoek de showroom bij jou in de buurt en maak een afspraak met een van onze adviseurs. Samen werken we een keukenplan op maat uit.

Maak een afspraak