Wat is de ideale plaats voor een bureau?

De inrichting van je bureau begint natuurlijk bij het bepalen van de juiste plaats. Hiervoor kom je al snel terecht bij een ruimte die normaal een andere functie heeft, zoals de slaapkamer, woonkamer of gang.

Een plaats waar je productief kunt zijn

Kies een kamer waar je je op je gemak voelt en waar je makkelijk kunt werken. Werk je graag alleen en in alle rust, dan is de slaapkamer een betere keuze dan de woonkamer. Hou je daarentegen wel van wat gezelligheid, dan kies je beter voor de eetkamer, woonkamer of gang.

Benut een onbenut plekje

Om de ruimte in je woning ten volle te benutten, kun je een plaats kiezen die nog niet gebruikt wordt: een vrije muur, een ruimte onder de trap, een deel van de gang, een hoek of een schuine wand. Vaak zijn dat vergeten hoekjes in je woning, terwijl ze tal van mogelijkheden bieden en perfect kunnen dienen voor een klein en slim ingericht bureau.

Baken je werkruimte goed af

Aangezien je bureau in een ruimte komt te staan die al een andere functie heeft, is het belangrijk om je werkruimte goed af te bakenen. Op die manier beschik je over meer ruimte voor jezelf en heb je de ideale plaats om productief te werken.

Meubels en kasten zijn ideaal om je bureauruimte af te scheiden van de rest van de ruimte: gebruik bijvoorbeeld een tussenschot, een scherm of zelfs een grote boekenkast. Maar je kunt je bureauruimte ook afscheiden door de muur in een andere kleur te verven of een ander behangpapier te gebruiken. Zo zorg je voor een visuele afbakening én vermijd je dat je plaats verliest.

Kies speciale bureaumeubels voor kleine ruimtes

Bij de inrichting van een bureau is het belangrijk om een handig meubel te kiezen dat speciaal is aangepast aan de grootte van je ruimte.

Het bureaumeubel

Voor je bureau zelf kies je het best voor een compact meubel met een voldoende groot en diep bureaublad waar je al je papieren en je computer op kwijt kunt zonder dat je een benauwd gevoel krijgt. Om de ruimte ten volle te benutten, kun je ook een bureau met inklapbaar en instelbaar blad kiezen dat je kunt openen en sluiten wanneer het je uitkomt.

De bureaustoel

Bij een bureau hoort natuurlijk een comfortabele bureaustoel. Als je regelmatig thuiswerkt, raden we aan om te investeren in een stoel die is aangepast aan jouw lichaam en die in de hoogte instelbaar is. Zo vermijd je rugproblemen. Als je niet zo heel vaak aan je bureau werkt, kun je perfect voor een designstoel kiezen.

Kasten op maat

Een handige werkplek vraagt natuurlijk om de juiste kasten. In een klein bureau slaag je er met meubels op maat in om de ruimte optimaal te benutten.

Bij èggo beschikken we over tal van kasten en hoge of lage opbergmeubels op maat, die je kunt laten aanpassen aan elke kleinere ruimte, zelfs aan ruimtes onder schuine kasten of in hoeken. Een ideale oplossing dus voor een klein bureau in de hoek van de woonkamer, onder een trap, in een smalle gang of in een zolderkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van legplanken om de ruimte onder het plafond te benutten, kasten met of zonder deuren om je papieren te rangschikken, open nissen voor leuke decoratiespullen of kasten om je bureaumateriaal weg te steken?

Maak een afspraak

Kies voor designmeubels

Een klein en handig bureau kan uiteraard ook mooi zijn. Kies voor designmeubels die mooi bij de rest van de ruimte passen. Bij èggo kun je je kasten en andere opbergmeubels personaliseren volgens jouw smaak: vintage, modern, landelijk, Scandinavisch, klassiek, ... De indeling van je kasten kies je natuurlijk volledig zelf, net zoals de kleur van de kastfronten, de deuren (draaideuren, schuifdeuren of gewoon zonder deuren), het materiaal (hout, glas enz.), de afwerking (matte of glanzende kastfronten), de handgrepen (metaal, chroom, staal enz.). Je kunt zelf praktische en moderne ledlampjes integreren.

Geen idee welke stijl je voor je bureau moet kiezen? Voor kleine ruimtes raden we aan om een wit meubel of een meubel in licht hout te kiezen, zoals eik. Zulke kleuren zorgen voor licht en laten je ruimte er niet te zwaar uitzien, in tegenstelling tot zwart of andere donkere kleuren.

Personaliseer je kleine bureau met decoratie

Een klein bureau waar je je goed voelt, dat moet vooral een bureau op maat van je persoonlijkheid zijn. Een persoonlijke toets creëer je niet alleen met de afwerkingsmogelijkheden voor je meubels, maar ook met decoratievoorwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld groene planten op je legplanken of naast je bureau zetten, of mooie kaders ophangen.

Let wel op dat je kleine bureau niet te druk wordt. Door de beperkte afmetingen staan er al snel te veel spullen op en krijg je een benauwd gevoel, terwijl persoonlijke decoratie juist voor een

Wij helpen je bij de inrichting van je kleine bureau

Ben je op zoek naar een oplossing op maat om op een beperkte oppervlakte van je woning een bureauruimte te integreren? Onze èggo-adviseurs helpen je graag. We helpen je een knappe en functionele werkplaats te creëren volgens jouw behoeften en smaak. Ontdek snel ons gamma kasten en vind het model op maat dat bij jouw persoonlijkheid aansluit.

Geen nood aan kasten op maat maar gewoon aan een goed doordacht en functioneel ontworpen bureau? Ontdek ook onze handige designbureaus die je in een handomdraai thuis installeert: èggo-kwaliteit tegen de allerbeste prijs.

Vind een winkel
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 21.12.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow